-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.7 קק״ל 2074.5 קק״לפחמימות 46.5 גרם 278.8 גרםשומן 12.0 גרם 72.3 גרםנתרן 407.6 מ״ג 2445.6 מ״גחלבון 8.0 גרם 48.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 52.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.0 מ״ג 827.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 539.3 מ״ג 3235.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.7 קק״ל 2074.5 קק״לפחמימות 46.5 גרם 278.8 גרםשומן 12.0 גרם 72.3 גרםנתרן 407.6 מ״ג 2445.6 מ״גחלבון 8.0 גרם 48.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 52.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.0 מ״ג 827.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 539.3 מ״ג 3235.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 346 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שווארמה
-
1 ק"ג שווארמה פרגית
-
5 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
5 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות סילאן
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 בצל בינוניפרוס לרצועות
טורטיה
-
6 יחידות טורטיות גדולותמזרח מערב
תוספות
-
1/2 כוס ממרח חומוס
-
1/4 ראש כרוב לבןקצוץ דק
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
1/2 ראש חסה ערביתפרוסה דק
-
1/2 בצל סגול בינוניפרוס דק
אופן הכנה
- בקערה שמים פרגיות, רוטב סויה, רוטב צ’ילי מתוק, סילאן, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב עד שהפרגיות עטופות במרינדה. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית אינגליש קייק \ פיירקס מלבנית את הפרגיות בשכבה ראשונה, מעל שמים שכבת בצל לבן, שוב שכבה של פרגיות, שכבת בצל לבן ושכבת פרגיות.
- מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב אפיה “גריל” ל10 דקות נוספות או עד שמתקבלת שכבה אחידה וזהובה מעל הפרגיות.
- מצננים מעט ובעזרת סכין חדה חותכים את הפרגיות לרצועות כמו שווארמה.
- לוקחים טורטיה ובמרכז הטורטיה (לכיוון הצד שמגלגלים) מורחים חומוס, שמים שווארמה, כרוב, חסה ובצל סגול.
- מקפלים את החלק התחתון של הטורטיה ומגלגלים, לוקחים נייר סנדוויץ ומגלגלים מעל הטורטיה. בתיאבון!
אופן הכנה
- בקערה שמים פרגיות, רוטב סויה, רוטב צ’ילי מתוק, סילאן, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב עד שהפרגיות עטופות במרינדה. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית אינגליש קייק \ פיירקס מלבנית את הפרגיות בשכבה ראשונה, מעל שמים שכבת בצל לבן, שוב שכבה של פרגיות, שכבת בצל לבן ושכבת פרגיות.
- מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב אפיה “גריל” ל10 דקות נוספות או עד שמתקבלת שכבה אחידה וזהובה מעל הפרגיות.
- מצננים מעט ובעזרת סכין חדה חותכים את הפרגיות לרצועות כמו שווארמה.
- לוקחים טורטיה ובמרכז הטורטיה (לכיוון הצד שמגלגלים) מורחים חומוס, שמים שווארמה, כרוב, חסה ובצל סגול.
- מקפלים את החלק התחתון של הטורטיה ומגלגלים, לוקחים נייר סנדוויץ ומגלגלים מעל הטורטיה. בתיאבון!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן