שושני אבוקדו על טוסט עם ביצה רכה ושמן צ’ילי
המלצה חמה שלנו לארוחת בוקר מושלמת - שושני אבוקדו על טוסט עם ביצה רכה בנגיעות שמן צ'ילי בהכנה ביתית. לפנק, לפנק, לפנק!
המלצה חמה שלנו לארוחת בוקר מושלמת - שושני אבוקדו על טוסט עם ביצה רכה בנגיעות שמן צ'ילי בהכנה ביתית. לפנק, לפנק, לפנק!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 765.9 קק״ל 1531.7 קק״לפחמימות 57.9 גרם 115.9 גרםשומן 56.1 גרם 112.2 גרםנתרן 2750.9 מ״ג 5501.9 מ״גחלבון 20.2 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 23.6 גרם 47.2 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.0 גרםכולסטרול 158.5 מ״ג 316.9 מ״גסידן 134.6 מ״ג 269.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 1252.6 מ״ג 2505.1 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 17.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות766
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 765.9 קק״ל 1531.7 קק״לפחמימות 57.9 גרם 115.9 גרםשומן 56.1 גרם 112.2 גרםנתרן 2750.9 מ״ג 5501.9 מ״גחלבון 20.2 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 23.6 גרם 47.2 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.0 גרםכולסטרול 158.5 מ״ג 316.9 מ״גסידן 134.6 מ״ג 269.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 1252.6 מ״ג 2505.1 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 17.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 766 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טוסטים
שמן צ'ילי
-
110 גרם שבבי צ’ילי יבש
-
10 גרם זרעי כוסברה
-
3 כוכבי אניס קטנים
-
1 מקל קינמון קטן
-
4 שיני שום
-
10 גרם מלח דק
-
10 גרם פלפל אנגלי
-
1/2 בקבוק שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את שמן הצ׳ילי: לתוך סיר קטן מוסיפים את כל המצרכים היבשים למעט הצ׳ילי הגרוס ומכסים בשמן קנולה.
- מבשלים על אש הכי נמוכה, ליצירת בעבוע קל בשמן במשך שעה (חשוב לשים לב שהשמן לא רותח מדי).
- שמים את הצ׳ילי הגרוס בקערה גדולה.
- מסירים את השמן מהאש ומיד מסננים אותו אל הקערה עם הצ׳ילי.
- השמן עדיין חם וייווצרו בועות, כך זה אמור להיות אך חשוב להיזהר.
- מצננים ומעבירים לצנצנת (ניתן להכין לפני ולשמור לטווח ארוך).
- מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים 2 פרוסות לחם כפרי בעובי של 2 ס״מ ומטגנים עד שהלחם זהוב ויפה משני הצדדים.
- מכינים את הביצה הרכה בסיר עם מים פושרים ומהרגע שהמים רותחים מבשלים במשך 6 דקות ומוציאים למי קרח.
- מקלפים את האבוקדו, חותכים ומסדרים לצורת פרח.
- מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל ומניחים על הלחם (2 חצאים על כל פרוסה).
- מניחים חצי ביצה על כל פרוסה, מתבלים במלח, פלפל ושמן הצ׳ילי ומגישים.
רוצים לראות את סרטון הטיקטוק של המתכון ? היכנסו
אופן הכנה
- מכינים את שמן הצ׳ילי: לתוך סיר קטן מוסיפים את כל המצרכים היבשים למעט הצ׳ילי הגרוס ומכסים בשמן קנולה.
- מבשלים על אש הכי נמוכה, ליצירת בעבוע קל בשמן במשך שעה (חשוב לשים לב שהשמן לא רותח מדי).
- שמים את הצ׳ילי הגרוס בקערה גדולה.
- מסירים את השמן מהאש ומיד מסננים אותו אל הקערה עם הצ׳ילי.
- השמן עדיין חם וייווצרו בועות, כך זה אמור להיות אך חשוב להיזהר.
- מצננים ומעבירים לצנצנת (ניתן להכין לפני ולשמור לטווח ארוך).
- מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים 2 פרוסות לחם כפרי בעובי של 2 ס״מ ומטגנים עד שהלחם זהוב ויפה משני הצדדים.
- מכינים את הביצה הרכה בסיר עם מים פושרים ומהרגע שהמים רותחים מבשלים במשך 6 דקות ומוציאים למי קרח.
- מקלפים את האבוקדו, חותכים ומסדרים לצורת פרח.
- מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל ומניחים על הלחם (2 חצאים על כל פרוסה).
- מניחים חצי ביצה על כל פרוסה, מתבלים במלח, פלפל ושמן הצ׳ילי ומגישים.
רוצים לראות את סרטון הטיקטוק של המתכון ? היכנסו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן