רק בלי טיגונים – שניצלונים אפויים וקטשופ ביתי
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 550.7 קק״ל 2202.7 קק״לפחמימות 66.5 גרם 266.2 גרםשומן 9.9 גרם 39.6 גרםנתרן 1687.6 מ״ג 6750.3 מ״גחלבון 49.1 גרם 196.2 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 257.6 מ״ג 1030.2 מ״גסידן 76.8 מ״ג 307.0 מ״גברזל 6.7 מ״ג 26.7 מ״גאשלגן 1055.6 מ״ג 4222.3 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות551
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 550.7 קק״ל 2202.7 קק״לפחמימות 66.5 גרם 266.2 גרםשומן 9.9 גרם 39.6 גרםנתרן 1687.6 מ״ג 6750.3 מ״גחלבון 49.1 גרם 196.2 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 257.6 מ״ג 1030.2 מ״גסידן 76.8 מ״ג 307.0 מ״גברזל 6.7 מ״ג 26.7 מ״גאשלגן 1055.6 מ״ג 4222.3 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
שניצל וקטשופ – אם הילד שלי היה יכול לאכול מאכל אחד כל יום, אני מנחשת שזה היה זה. הייתה תקופה שהוא היה מתלונן שהשניצל שלי לא רך כמו בגן (אדוני, בגן מכינים לך שניצל תעשייתי קפוא ואצלי חם מהשמן), אבל עם הזמן הבין מה טוב ועכשיו הוא אוהב שניצל חם ופריך. רק מה, לצערו הגלגל הסתובב עליו ולאחרונה הפסקתי לטגן שניצלים. נמאס לי מהשמן, נמאס לי מהריח ובעיקר נמאס לי מהאופרציה – מהקמח, לביצים, לפירורי הלחם ומשם לשמן שמשפריץ לכל עבר. חלאס, עברתי לאפות את השניצלים שלי – ביוש.
אז הם לא יוצאים פריכים בטירוף כמו מהשמן, אבל היתרונות עולים כאן על החסרונות. עם הזמן והנסיונות הבנתי שעדיף לאפות אותם ישירות על תחתית התנור, כך הם מקבלים מכת חום טובה שעוזרת לתוצאה פריכה ועם צבע. שימו לב להשתמש בגרסת השניצלונים בפילה עוף או בחזה עוף ולא בפרוסות שנפדקו לשניצלים, כדי לקבל קצת גוף לשניצלונים. אתם כבר תשטחו אותם קצת בתוך פירורי הלחם, אבל הם לא יהיו דקים כמו פיתות.
והקטשופ? גם לבקבוק הלחיץ מהסופר שמתי תמרור עצור והכנתי קטשופ ביתי עם כמות סוכר מדודה ובשליטה על מה שנכנס אליו. המיסו הוא תוספת שלי לעוד תוספת של טעם אומאמי ממכר. שימו לב שבשביל המבוגרים 2 כפות סוכר מספיקות בהחלט, אבל הילד העדיף את הגרסה עם 3 כפות הסוכר.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 551 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שניצלונים
-
600 גרם פילה עוף
-
2 ביצים L
-
2 כפות רוטב סויהדל נתרן
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
2 1/2 כוסות פירורי פנקו
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
קטשופ ביתי
-
400גרם או 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקותרצוי תוצרת איטליה
-
1/2 בצל בינוני
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף מיסו בהיראפשר גם מיסו כהה
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- חותכים את נתחי העוף לחתיכות באורך של כ-2.5 ס”מ.
- טורפים בקערה את הביצים עם הסויה והחרדל, מוסיפים אליהם את נתחי העוף. מערבבים כך שכל חלקי העוף יהיו מכוסים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להשרייה במקרר של חצי שעה לפחות.
- מכינים בינתיים את הקטשופ: טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הקטשופ עד שמתקבל נוזל אחיד, חלק וללא גושים. מעבירים את הנוזל למחבת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות עד לסמיכות הרצויה. מצננים ומעבירים לצנצנת.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות (חום עליון ותחתון) ומרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפייה. משמנים בנדיבות את ניירות האפייה.
- מערבבים היטב בצלחת או בקערה נמוכה את פירורי הלחם עם התבלינים והמלח.
- מעבירים נתחי עוף מסוננים אל פירורי הלחם, כל פעם קצת. מועכים את חלקי העוף אל תוך הציפוי ומשטחים אותם קצת, ומעבירים לתבנית.
- אופים בכל פעם תבנית אחת. מניחים את התבנית על רצפת התנור (לא על השלב התחתון). אופים 15 דקות, הופכים את השניצלונים לצד השני ואופים עוד 10 דקות נוספות. בודקים את השניצל הכי עבה אם הוא מוכן מבפנים, במידה וכן מוציאים מהתנור. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.
- מגישים עם הקטשופ.
אופן הכנה
- חותכים את נתחי העוף לחתיכות באורך של כ-2.5 ס”מ.
- טורפים בקערה את הביצים עם הסויה והחרדל, מוסיפים אליהם את נתחי העוף. מערבבים כך שכל חלקי העוף יהיו מכוסים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להשרייה במקרר של חצי שעה לפחות.
- מכינים בינתיים את הקטשופ: טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הקטשופ עד שמתקבל נוזל אחיד, חלק וללא גושים. מעבירים את הנוזל למחבת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות עד לסמיכות הרצויה. מצננים ומעבירים לצנצנת.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות (חום עליון ותחתון) ומרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפייה. משמנים בנדיבות את ניירות האפייה.
- מערבבים היטב בצלחת או בקערה נמוכה את פירורי הלחם עם התבלינים והמלח.
- מעבירים נתחי עוף מסוננים אל פירורי הלחם, כל פעם קצת. מועכים את חלקי העוף אל תוך הציפוי ומשטחים אותם קצת, ומעבירים לתבנית.
- אופים בכל פעם תבנית אחת. מניחים את התבנית על רצפת התנור (לא על השלב התחתון). אופים 15 דקות, הופכים את השניצלונים לצד השני ואופים עוד 10 דקות נוספות. בודקים את השניצל הכי עבה אם הוא מוכן מבפנים, במידה וכן מוציאים מהתנור. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.
- מגישים עם הקטשופ.
הערות
- אם משתמשים בסויה רגילה (ולא דלת נתרן), אפשר לשים בבלילה גם כפית וחצי של סויה
- כמות הסוכר בקטשופ תלויה בכם, אבל קחו בחשבון שני דברים: הוא מאבד מעט מהמתיקות אחרי הבישול שלו, ותמיד אפשר להוסיף עוד אם חסר ולא ההפך
הערות
- אם משתמשים בסויה רגילה (ולא דלת נתרן), אפשר לשים בבלילה גם כפית וחצי של סויה
- כמות הסוכר בקטשופ תלויה בכם, אבל קחו בחשבון שני דברים: הוא מאבד מעט מהמתיקות אחרי הבישול שלו, ותמיד אפשר להוסיף עוד אם חסר ולא ההפך
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
המתכון של הנכד שלי (שניצלים קלי קלות): מסדרים על נייר אפיה משומן את רצועות חזה העוף. בכוס חד פעמית או קערה קטנה טורפים ביצה (אפשר להוסיף סויה וחרדל, אני לא מוסיפה כלום). מורחים עם מברשת סיליקון את העוף בביצה. מפזרים פירורי לחם (כלי עם מכסה מחורר) על העוף. הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה. מתיזים מעט שמן מלמעלה. מכניסים לתנור חם על טורבו עליון ותחתון, הופכים לאחר כמה דקות, וזהו. מוכן וטעים, טעים
תודה רבה! נשמע נהדר!
אני מכינה שניצלים אפויים כבר הרבה שנים, אבל הנכד שלי בגיל 6 “המציא” מתכון קל יותר ומוצלח באותה מידה.
נהדר! נשמח לשמוע על המתכון ולקבל תמונות (: סופ”ש נעים.