תבשיל עוף עם טוויסט: חריימה שוקי עוף עם בורגול חום
חריימה בלי דגים? נשמע מעולה! מתכון מטריף ומפתיע של תבשיל עוף ברוטב חריימה חריף ועשיר בטעמים שמגישים עם בורגול חום רך
חריימה בלי דגים? נשמע מעולה! מתכון מטריף ומפתיע של תבשיל עוף ברוטב חריימה חריף ועשיר בטעמים שמגישים עם בורגול חום רך
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.4 קק״ל 1643.0 קק״לפחמימות 12.9 גרם 102.9 גרםשומן 7.1 גרם 56.6 גרםנתרן 683.1 מ״ג 5464.9 מ״גחלבון 23.3 גרם 186.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 36.2 מ״ג 289.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 412.8 מ״ג 3302.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.4 קק״ל 1643.0 קק״לפחמימות 12.9 גרם 102.9 גרםשומן 7.1 גרם 56.6 גרםנתרן 683.1 מ״ג 5464.9 מ״גחלבון 23.3 גרם 186.6 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.3 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסידן 36.2 מ״ג 289.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 412.8 מ״ג 3302.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.2 מ״גסגור
אפילו האחות או הגיסה יופתעו מהגרסה המגניבה הזו של החריימה! מתכון מופלא של תבשיל עוף ברוטב חריף עם המון עגבניות ופלפלים חריפים שמגישים עם בורגול חום. המלצה שלנו – תכינו את הבורגול לפי הוראות המתכון, לא תאמינו כמה טעים הוא יצא לכם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 205 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
חריימה עוף
-
8 יחידות שוקי עוףעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית זרעי כמון
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
12 שיני שוםקלופות, שלמות, מעוכות קלות
-
1 יחידה פלפל צ’ילי ירוקקצוץ, ללא גרעינים
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםשלם
-
6 יחידות עגבניותבשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
-
200 גרם עגבניות שרימסוג תמר, חצויות
-
4 יחידות פלפל שושקהקלויים, קלופים ומנוקים מגרעינים
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 עגבניות מרוסקות פחית
-
1 צרור כוסברהקצוץ גס
-
1 כוס בזיליקוםעלים שלמים
בורגול
-
3 כוסות בורגול חוםסוגת, שטוף, מושרה בהמון מים לחצי שעה ומסונן
-
1 1/2 כפיות כורכום
-
1 1/2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את החריימה עוף: ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה או סוטאז’ ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים להשחמה יפה/ עובדים בנגלות בהתאם לגודל המחבת ועוצמת הלהבה ומעבירים לצלחת.
- מנמיכים את גובה הלהבה, מוסיפים למחבת עוד שמן זית ומטגנים קלות את כל התבלינים, שיני השום, הצ’ילי הירוק והצ’ילי האדום 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית והעגבניות הטריות הרגילות והשרי. מגבירים את הלהבה ומטגנים 3-4 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להגיר מיץ.
- מוסיפים את פלפל השושקה הקלוי ורסק העגבניות, מערבבים היטב בכף עץ ומבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שוקי העוף וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים (אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
- מכינים את הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול המסונן, הכורכום והמלח. כעת ניתן להכין את הבורגול בשתי שיטות. בראשונה מאדים את הבורגול בסיר קוסקוס או במסננת עם מכסה מעל סיר מים כ-20 דקות. הוא יוצא אוורירי ועדין ביותר. בשיטה השנייה מחממים מעט שמן בסיר נפרד, מקפיצים את הבורגול במשך שתי דקות, מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומאדים בסיר סגור כמה דקות עד שהבורגול חם מספיק.
- מסירים את המכסה מסיר החריימה עוף, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות נוספות לצימצום הרוטב.
- מפזרים על התבשיל את יתר הכוסברה הקצוצה ועלי הבזיליקום השלמים ומגישים מיד עם בורגול בצד או מעליו.
אופן הכנה
- מכינים את החריימה עוף: ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה או סוטאז’ ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים להשחמה יפה/ עובדים בנגלות בהתאם לגודל המחבת ועוצמת הלהבה ומעבירים לצלחת.
- מנמיכים את גובה הלהבה, מוסיפים למחבת עוד שמן זית ומטגנים קלות את כל התבלינים, שיני השום, הצ’ילי הירוק והצ’ילי האדום 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית והעגבניות הטריות הרגילות והשרי. מגבירים את הלהבה ומטגנים 3-4 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להגיר מיץ.
- מוסיפים את פלפל השושקה הקלוי ורסק העגבניות, מערבבים היטב בכף עץ ומבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שוקי העוף וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים (אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
- מכינים את הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול המסונן, הכורכום והמלח. כעת ניתן להכין את הבורגול בשתי שיטות. בראשונה מאדים את הבורגול בסיר קוסקוס או במסננת עם מכסה מעל סיר מים כ-20 דקות. הוא יוצא אוורירי ועדין ביותר. בשיטה השנייה מחממים מעט שמן בסיר נפרד, מקפיצים את הבורגול במשך שתי דקות, מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומאדים בסיר סגור כמה דקות עד שהבורגול חם מספיק.
- מסירים את המכסה מסיר החריימה עוף, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות נוספות לצימצום הרוטב.
- מפזרים על התבשיל את יתר הכוסברה הקצוצה ועלי הבזיליקום השלמים ומגישים מיד עם בורגול בצד או מעליו.
הערות
- למראה אסטתי יותר מומלץ לחתוך עם סכין חדה (קופיץ) את עצם השוק.
הערות
- למראה אסטתי יותר מומלץ לחתוך עם סכין חדה (קופיץ) את עצם השוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
וואוווווווו יצא מושלםםם
איזה כיף לקרוא, סיון!!