תבשיל קציצות בשר עם בורגול – ארוחת שישי בסיר אחד
מתכון בקלי קלות של תבשיל קציצות בשר במרקם קרנצ'י טעים טעים עם בורגול, מנה שתעשה לכם את ארוחת השבת לארוחה מנצחת וכולם יבקשו את המתכון
מתכון בקלי קלות של תבשיל קציצות בשר במרקם קרנצ'י טעים טעים עם בורגול, מנה שתעשה לכם את ארוחת השבת לארוחה מנצחת וכולם יבקשו את המתכון
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 762.2 קק״ל 4573.1 קק״לפחמימות 364.2 גרם 2185.2 גרםשומן 60.0 גרם 360.0 גרםנתרן 659.3 מ״ג 3955.8 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.0 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.5 גרםשומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרםכולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 100.6 מ״ג 603.5 מ״גברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״גאשלגן 999.6 מ״ג 5997.8 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 46.0 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות762
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 762.2 קק״ל 4573.1 קק״לפחמימות 364.2 גרם 2185.2 גרםשומן 60.0 גרם 360.0 גרםנתרן 659.3 מ״ג 3955.8 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.0 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.5 גרםשומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרםכולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 100.6 מ״ג 603.5 מ״גברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״גאשלגן 999.6 מ״ג 5997.8 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 46.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 762 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחוןאפשר תערובת של טלה, שומן כבש ובקר
-
2 ביצים L
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 כפית בהרט
-
1 חופן צנובריםמטוגנים במעט שמן זית
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבשטחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
לטיגון הקציצות
בורגול
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
4 שיני שוםקצוצות
-
4 עגבניות בינוניותקצוצות דק
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
100 גרם זיתי קלמטהסגולים מגולענים
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 כוסות בורגול דק
-
1/4 כפית בהרט
-
4 כוסות מיםאו ציר עוף או ציר ירקות שורש
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות. לשים כמה שיותר, זה מה שמדביק את העיסה וגורם לקציצות להקשר ולא להתפורר בטיגון.
- מטגנים את הקציצות ומניחים על נייר סופג.
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות והזיתים ומטגנים תוך כדי עירבוב כשבע דקות עד שהעגבניות מתבשלות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את הבורגול ואת המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים.
- מסדרים בסיר יפה יפה את הקציצות שטיגנו לפני כן.
- מוסיפים לסיר את המים או את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים נספגים בבורגול.
- מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה. התבשיל הכי הכי טעים כשהוא לא מאד מאד חם.
- מפזרים מעל צנוברים מטוגנים או שקדים מטוגנים. אפשר לפזר גם נענע קצוצה שמרעננת את המנה או פטרוזיליה, אבל זה ממש לא חובה.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות. לשים כמה שיותר, זה מה שמדביק את העיסה וגורם לקציצות להקשר ולא להתפורר בטיגון.
- מטגנים את הקציצות ומניחים על נייר סופג.
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות והזיתים ומטגנים תוך כדי עירבוב כשבע דקות עד שהעגבניות מתבשלות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את הבורגול ואת המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים.
- מסדרים בסיר יפה יפה את הקציצות שטיגנו לפני כן.
- מוסיפים לסיר את המים או את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים נספגים בבורגול.
- מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה. התבשיל הכי הכי טעים כשהוא לא מאד מאד חם.
- מפזרים מעל צנוברים מטוגנים או שקדים מטוגנים. אפשר לפזר גם נענע קצוצה שמרעננת את המנה או פטרוזיליה, אבל זה ממש לא חובה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן