תופים, תופים! מקלות דונאטס עם ציפוי מושלם וסוכריות צבעוניות
טעימים ומנחמים כל כך! מקלות דונאטס עם ציפוי חלב מרוכז מתוק וסוכריות צבעוניות שהילדים יכולים לעזור בלקשט בכיף!
טעימים ומנחמים כל כך! מקלות דונאטס עם ציפוי חלב מרוכז מתוק וסוכריות צבעוניות שהילדים יכולים לעזור בלקשט בכיף!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 2942.8 קק״לפחמימות 16.7 גרם 501.0 גרםשומן 2.2 גרם 65.1 גרםנתרן 125.1 מ״ג 3753.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 20.4 גרםכולסטרול 12.1 מ״ג 361.5 מ״גסידן 35.3 מ״ג 1057.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 59.5 מ״ג 1786.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות98
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 2942.8 קק״לפחמימות 16.7 גרם 501.0 גרםשומן 2.2 גרם 65.1 גרםנתרן 125.1 מ״ג 3753.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 20.4 גרםכולסטרול 12.1 מ״ג 361.5 מ״גסידן 35.3 מ״ג 1057.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 59.5 מ״ג 1786.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.2 מ״גסגור
בלי להתאמץ על הכנת עיגולים מושלמים – מתכון למקלות דונאטס מטוגנים ופריכים עם בצק רך מבפנים שלא רוצים להפסיק לנשנש! מומלץ לשתף את הילדים בטבילת הדונאטס בחלב המרוכז ובקישוט בסוכריות הצבעוניות, כך שכל ילד יכין את מקל הדונאטס האישי והמקושט שלו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת שמרים
-
1 כוס חלב 3%פושר
-
2 כפיות סוכר לבן
-
2 כפיות שמרים יבשים
טיגון
ציפוי
-
1 כוס חלב מרוכז
-
1/2 כוס סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את תערובת השמרים: מערבבים את החלב והסוכר בקערה עד להמסה.
- מוסיפים לקערה את השמרים היבשים, מערבבים היטב ונותנים לתערובת לנוח במשך 10 דקות.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה, השמן והקינמון. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים היטב.
- מפזרים קמח על משטח העבודה, ולשים עליו את הבצק במשך 5 דקות.
- מחזירים את הבצק לקערה ומכסים אותו לצורך התפחה, למשך שעה. בתום השעה יוצרים ממנו 30 מקלות דונאטס קטנים.
- מטגנים את הדונאטס: שמים את נייר האפייה העגול בתוך סיר, יוצקים לתוכו את שמן הקנולה ומחממים (כך הסיר נשאר נקי במהלך הטיגון). מטגנים את המקלות משני הצדדים עד להזהבה.
- מצפים את הדונאטס: טובלים קצה אחד של הדונאטס בחלב המרוכז, מקשטים עם סוכריות צבעוניות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת השמרים: מערבבים את החלב והסוכר בקערה עד להמסה.
- מוסיפים לקערה את השמרים היבשים, מערבבים היטב ונותנים לתערובת לנוח במשך 10 דקות.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה, השמן והקינמון. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים היטב.
- מפזרים קמח על משטח העבודה, ולשים עליו את הבצק במשך 5 דקות.
- מחזירים את הבצק לקערה ומכסים אותו לצורך התפחה, למשך שעה. בתום השעה יוצרים ממנו 30 מקלות דונאטס קטנים.
- מטגנים את הדונאטס: שמים את נייר האפייה העגול בתוך סיר, יוצקים לתוכו את שמן הקנולה ומחממים (כך הסיר נשאר נקי במהלך הטיגון). מטגנים את המקלות משני הצדדים עד להזהבה.
- מצפים את הדונאטס: טובלים קצה אחד של הדונאטס בחלב המרוכז, מקשטים עם סוכריות צבעוניות ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן