-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1004.3 קק״ל 2008.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 61.7 גרםשומן 45.0 גרם 90.1 גרםנתרן 3698.0 מ״ג 7396.0 מ״גחלבון 118.4 גרם 236.8 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרםשומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.7 מ״ג 59.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 197.8 מ״ג 395.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות1004
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1004.3 קק״ל 2008.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 61.7 גרםשומן 45.0 גרם 90.1 גרםנתרן 3698.0 מ״ג 7396.0 מ״גחלבון 118.4 גרם 236.8 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.8 גרםשומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.7 מ״ג 59.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 197.8 מ״ג 395.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
המתכון הקבוע שלנו בבית כבר שנים של שווארמה פרגית, כל פעם שיפצרתי קצת את תערובת התבלינים עד שהגעתי לשילוב המושלם ואין פעם אחת שהתבנית לא מתחסלת כמה דקות אחרי שהגשתי את המנה! אני צולה את הפרגיות בתבנית אינגליש כפולה של סנו כדי לייצר דופן עבה שתעביר חום גבוה וכמובן נייר אפייה מעל.
ממליצה להכין סלט קצוץ דק, טחינה, כמה שיפקות בצד… מנה חלומית.
ראיתי אותה לראשונה לפני כמה שנים אצל לימור לניאדו תירוש ומאז התאהבתי. תכינו ותהנו גם.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 1004 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגית
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
1 בצל גדולפרוס ומופרד לטבעות
תערובת תבלינים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כף רוטב ברביקיו
-
1 כף תבלין שווארמה
-
1 כף כורכום
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כף דבש
-
2 כפות עמבה
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מים
אופן הכנה
- מניחים את הפרגיות בקערה, מערבבים את תערובת התבלינים עד לקבלת מחית חלקה ומערבבים יחד עם הפרגיות עד לכיסוי מלא. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (או ללילה) בקופסא אטומה.
- מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון תחתון. מכינים נייר אפייה מכווצ’ץ’ (מקל על הסידור) בתוך 2 תבניות אינגליש קייק חזקות (לקבלת דופן עבה).
- מסדרים את הפרגיות בשכבות צפופות כאשר כל פעם נצמדים לדופן אחרת של תבנית האינגליש קייק. מהדקים אותן היטב אחת אל השנייה ומניחים מעל את טבעות הבצל.
- מכניסים לתנור ל-45 דקות. מוציאים מהתנור ושופכים החוצה את הנוזלים. מחזירים לתנור על מצב גריל ל10 דקות של חריכה ומוציאים לצינון.
- שולפים את הפרגיות החוצה באמצעות נייר האפייה ופורסים בעזרת סכין חדה לרצועות דקיקות.
- מגישים עם תוספות שאוהבים.
בתיאבון!
אופן הכנה
- מניחים את הפרגיות בקערה, מערבבים את תערובת התבלינים עד לקבלת מחית חלקה ומערבבים יחד עם הפרגיות עד לכיסוי מלא. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (או ללילה) בקופסא אטומה.
- מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון תחתון. מכינים נייר אפייה מכווצ’ץ’ (מקל על הסידור) בתוך 2 תבניות אינגליש קייק חזקות (לקבלת דופן עבה).
- מסדרים את הפרגיות בשכבות צפופות כאשר כל פעם נצמדים לדופן אחרת של תבנית האינגליש קייק. מהדקים אותן היטב אחת אל השנייה ומניחים מעל את טבעות הבצל.
- מכניסים לתנור ל-45 דקות. מוציאים מהתנור ושופכים החוצה את הנוזלים. מחזירים לתנור על מצב גריל ל10 דקות של חריכה ומוציאים לצינון.
- שולפים את הפרגיות החוצה באמצעות נייר האפייה ופורסים בעזרת סכין חדה לרצועות דקיקות.
- מגישים עם תוספות שאוהבים.
בתיאבון!
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
האמת התאכזבתי. בסרטון זה מוצג כמו הדבר המהיר והקליל בעולם ואבל זה לא מהיר בכלל וגם לא היה מוכן לאכילה בזמן שצוין למרות שהשתמשנו בטמפרטורה הנכונה