תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית
ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה במחבת בלי צורך להיעזר בתנור
ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה במחבת בלי צורך להיעזר בתנור
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.5 קק״ל 1425.9 קק״לפחמימות 57.5 גרם 230.1 גרםשומן 10.6 גרם 42.5 גרםנתרן 779.7 מ״ג 3118.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 45.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות357
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.5 קק״ל 1425.9 קק״לפחמימות 57.5 גרם 230.1 גרםשומן 10.6 גרם 42.5 גרםנתרן 779.7 מ״ג 3118.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 45.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 357 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כף זרעי כוסברה
-
1 כף זרעי כמון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
- בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח.
- מבשלים את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים רבע שעה, עד שהם עשויים כמעט לגמרי. מסננים היטב, שוטפים במי ברז קרים מנערים ומסננים היטב שוב.
- מחממים מחבת רחבה (סוטאז’) על אש בינונית ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה וזרעי הכמון ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עש תפוחי האדמה מזהיבים מעט בשוליים.
- מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, שבבי הצ’ילי ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מסירים מהאש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתפוחי האדמה. מגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
- בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם כפית מלח.
- מבשלים את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים רבע שעה, עד שהם עשויים כמעט לגמרי. מסננים היטב, שוטפים במי ברז קרים מנערים ומסננים היטב שוב.
- מחממים מחבת רחבה (סוטאז’) על אש בינונית ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה וזרעי הכמון ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עש תפוחי האדמה מזהיבים מעט בשוליים.
- מוסיפים את הכורכום, הפפריקה, שבבי הצ’ילי ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מסירים מהאש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתפוחי האדמה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מתאים לפסח