אגרול בקר וירקות
בת-חן דיאמנט מלמדת להכין אגרול בקר וירקות כמו במסעדות. עם מלית עשירה של בשר טחון, ירקות ואטריות שעועית. מגישים עם רוטב צ׳ילי מתוק הישר מהמחבת
בת-חן דיאמנט מלמדת להכין אגרול בקר וירקות כמו במסעדות. עם מלית עשירה של בשר טחון, ירקות ואטריות שעועית. מגישים עם רוטב צ׳ילי מתוק הישר מהמחבת
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.0 קק״ל 1991.0 קק״לפחמימות 22.6 גרם 248.5 גרםשומן 15.1 גרם 165.6 גרםנתרן 279.8 מ״ג 3078.2 מ״גחלבון 6.1 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 27.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 15.1 גרםכולסטרול 16.5 מ״ג 182.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 412.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 292.2 מ״ג 3214.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.0 קק״ל 1991.0 קק״לפחמימות 22.6 גרם 248.5 גרםשומן 15.1 גרם 165.6 גרםנתרן 279.8 מ״ג 3078.2 מ״גחלבון 6.1 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 27.7 גרםשומן רווי 1.4 גרם 15.1 גרםכולסטרול 16.5 מ״ג 182.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 412.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 292.2 מ״ג 3214.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 181 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים
אגרול
-
11 עלי סיגר בינוניים
-
2 כפות שמן קנולה
-
4 שיני שום
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם בשר בקר טחוןחזה וצלעות
-
4 גזרים בינוניים
-
1/4 ראש כרוב לבן
-
1 1/2 כוסות אטריות שעועיתמזרח מערב
-
4 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
הגשה
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
אופן הכנה
- שמים את האטריות בקערה, מכסים במים פושרים, משרים אותם כ-20 דקות, מסננים, חותכים במספרים לרצועות קטנות.
- מגררים את הגזר וחותכים דק את הכרוב.
- כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן, שום, פלפל לבן ופלפל שחור, לאחר כחצי דקה מוסיפים כף שמן ואת הבשר ומקפיצים עד להשחמה והפרדה לחתיכות קטנות, מוסיפים גזר וכרוב, ומערבבים. מוסיפים את אטריות השעועית ומתבלים בסויה, שמן שומשום ורוטב צ’ילי, מוציאים לצלחת ומצננים.
- מכינים ״דבק״: מערבבים בקערה קטנה קמח ומים.
- מניחים את עלה הסיגר על משטח העבודה, מניחים מעליו כף גדושה של המלית, מסדרים את המלית בשליש התחתון של העלה בצורת פס, מגלגלים לצורת סיגר בצורה מהודקת, בשליש האחרון של העלה מורחים מעט “מהדבק” שהכנו ומהדקים היטב, פעולה זו תבטיח לנו שהסיגר לא יפתח בטיגון.
- מחממים שמן בווק, כאשר השמן מגיע ל-180 מעלות מטגנים 2-3 למשך 2-3 דקות עד הזהבה, מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
- מגישים חם עם קערית רוטב צ’ילי מתוק לטבילה.
אופן הכנה
- שמים את האטריות בקערה, מכסים במים פושרים, משרים אותם כ-20 דקות, מסננים, חותכים במספרים לרצועות קטנות.
- מגררים את הגזר וחותכים דק את הכרוב.
- כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן, שום, פלפל לבן ופלפל שחור, לאחר כחצי דקה מוסיפים כף שמן ואת הבשר ומקפיצים עד להשחמה והפרדה לחתיכות קטנות, מוסיפים גזר וכרוב, ומערבבים. מוסיפים את אטריות השעועית ומתבלים בסויה, שמן שומשום ורוטב צ’ילי, מוציאים לצלחת ומצננים.
- מכינים ״דבק״: מערבבים בקערה קטנה קמח ומים.
- מניחים את עלה הסיגר על משטח העבודה, מניחים מעליו כף גדושה של המלית, מסדרים את המלית בשליש התחתון של העלה בצורת פס, מגלגלים לצורת סיגר בצורה מהודקת, בשליש האחרון של העלה מורחים מעט “מהדבק” שהכנו ומהדקים היטב, פעולה זו תבטיח לנו שהסיגר לא יפתח בטיגון.
- מחממים שמן בווק, כאשר השמן מגיע ל-180 מעלות מטגנים 2-3 למשך 2-3 דקות עד הזהבה, מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש עם נייר סופג.
- מגישים חם עם קערית רוטב צ’ילי מתוק לטבילה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להחליף את הסיגר בדפי אורז?
בהחלט זה אפשרי. יש לרכך אותם מעט במים וכדאי לשים שני דפים אחד על השני כדי שלא ייקרעו. בהצלחה(:
היי, אני רוצה להכין את האגרול לאירוע מחר בצהריים, מה אפשרי להכין כבר מהיום? את המילוי או אפילו למלא את האגרול ורק לטגן מחר?
אפשר להכין את המילוי מראש. מומלץ לחכות עם הרכבת האגרול והטיגון סמוך למועד ההגשה. בהצלחה!