אורז פרסי ירוק עם תחתית תפוחי אדמה פריכים + טיפ מנצח
אורז פרסי אמיתי של רותם ליברזון, עם המון עשבי תיבול, אפונה והכי חשוב: תחתית (תהדיג) של תפוחי אדמה סופר פריכים שכולם יריבו עליהם
אורז פרסי אמיתי של רותם ליברזון, עם המון עשבי תיבול, אפונה והכי חשוב: תחתית (תהדיג) של תפוחי אדמה סופר פריכים שכולם יריבו עליהם
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 250.5 קק״ל 2003.8 קק״לפחמימות 17.6 גרם 141.0 גרםשומן 21.1 גרם 168.9 גרםנתרן 23.7 מ״ג 189.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 25.2 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.7 מ״ג 597.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 278.3 מ״ג 2226.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות251
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 250.5 קק״ל 2003.8 קק״לפחמימות 17.6 גרם 141.0 גרםשומן 21.1 גרם 168.9 גרםנתרן 23.7 מ״ג 189.9 מ״גחלבון 3.1 גרם 25.2 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 74.7 מ״ג 597.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 278.3 מ״ג 2226.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 251 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג אורז בסמטיאו פרסי
-
3 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים לפרוסות עבות
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף כורכוםאו חופן חוטי זעפרם שהושרו במים חמים ל-10 דקות, עם המים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 צרור כוסברה
-
2 צרורות שמירקצוץ
-
1 צרור בצל ירוקקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות גס
-
1 שקית אפונה ירוקה עדינה קפואה
אופן הכנה
- משרים את האורז כשעה בקערה עם הרבה מים קרים. שוטפים היטב.
- קוצצים את כל הירק ומערבבים עם השום והאפונה.
- בסיר גדול עם מים רותחים ולפחות 2 כפות גדושות של מלח מבשלים את האורז, בדיוק כפי שמבשלים פסטה, כ-7 דקות עד שהוא חצי עשוי, מסננים.
- באותו הסיר, ועדיף שיהיה עם תחתית עבה וכפולה, שמים את השמן והכורכום או השמן והזעפרן שהושרה במעט מים חמים ומביאים לרתיחה קלה. שומרים רבע מכמות השמן בכלי נפרד, נשתמש בזה לקראת סוף הבישול. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה כך שהן צמודות אחת לשנייה.
- מעל תפוחי האדמה שופכים לסיר שליש מכמות האורז. לא מתעסקים איתו, כמו שהוא נופל, ככה להשאיר אותו. מוסיפים חצי מכמות הירק והאפונה. שמים מעל עוד שליש האורז ומעל הכל את שאר הירק מסיימים עם שכבת האורז האחרונה. בעזרת גב כף מעץ יוצרים חורים בתוך האורז, כעיין ארובות קטנות על מנת לתת לאדים להשתחרר וכך האורז מתבשל.
- סוגרים היטב עם מגבת או רדיד אלומיניום או נייר אפייה ומכסה מהודק מעל. מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית על מנת ליצור את המעטה הקריספי בתחתית.
- מעבירים לאש הכי נמוכה שלכם לעוד 45 דקות.
- כעשר דקות לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן הכתום ששמרנו. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל את הסיר.
- לסיום, הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערת הגשה ומגישים חם.
עשינו לכם חשק? קבלו עוד מתכוני אורז טעימים:
אופן הכנה
- משרים את האורז כשעה בקערה עם הרבה מים קרים. שוטפים היטב.
- קוצצים את כל הירק ומערבבים עם השום והאפונה.
- בסיר גדול עם מים רותחים ולפחות 2 כפות גדושות של מלח מבשלים את האורז, בדיוק כפי שמבשלים פסטה, כ-7 דקות עד שהוא חצי עשוי, מסננים.
- באותו הסיר, ועדיף שיהיה עם תחתית עבה וכפולה, שמים את השמן והכורכום או השמן והזעפרן שהושרה במעט מים חמים ומביאים לרתיחה קלה. שומרים רבע מכמות השמן בכלי נפרד, נשתמש בזה לקראת סוף הבישול. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה כך שהן צמודות אחת לשנייה.
- מעל תפוחי האדמה שופכים לסיר שליש מכמות האורז. לא מתעסקים איתו, כמו שהוא נופל, ככה להשאיר אותו. מוסיפים חצי מכמות הירק והאפונה. שמים מעל עוד שליש האורז ומעל הכל את שאר הירק מסיימים עם שכבת האורז האחרונה. בעזרת גב כף מעץ יוצרים חורים בתוך האורז, כעיין ארובות קטנות על מנת לתת לאדים להשתחרר וכך האורז מתבשל.
- סוגרים היטב עם מגבת או רדיד אלומיניום או נייר אפייה ומכסה מהודק מעל. מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית על מנת ליצור את המעטה הקריספי בתחתית.
- מעבירים לאש הכי נמוכה שלכם לעוד 45 דקות.
- כעשר דקות לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן הכתום ששמרנו. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל את הסיר.
- לסיום, הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערת הגשה ומגישים חם.
עשינו לכם חשק? קבלו עוד מתכוני אורז טעימים:
הערות
- כדי לשחרר את סיר האורז היטב כך שיוכל ליפול בשלמות כמו עוגה על קערת ההגשה, יש לצנן כמה דקות תחת מי ברז קרים את התחתית של הסיר. הבדלי הטמפרטורות משחררות את האורז והוא יוצא בקלות.
הערות
- כדי לשחרר את סיר האורז היטב כך שיוכל ליפול בשלמות כמו עוגה על קערת ההגשה, יש לצנן כמה דקות תחת מי ברז קרים את התחתית של הסיר. הבדלי הטמפרטורות משחררות את האורז והוא יוצא בקלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (44)
האם ניתן להכין את האורז בתנור?
היי אלישבע, במקרה זה, לא ניתן
ניראה מעולה, האם לא צריך להוסיף מים לבישול האורז?
מבשלים את האורז עם מים, הכל כתוב באופן ההכנה.