איך מכינים חצ’פורי תרד וגבינות גיאורגי אורגינל?
מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד בשמונה שלבים! המאפה הגיאורגי הפריך והמוכר עם ביצה נוזלית מעל פשוט עושה לנו את הכל להרבה יותר שמח
מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד בשמונה שלבים! המאפה הגיאורגי הפריך והמוכר עם ביצה נוזלית מעל פשוט עושה לנו את הכל להרבה יותר שמח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 670.0 קק״ל 3349.9 קק״לפחמימות 79.6 גרם 398.0 גרםשומן 27.8 גרם 139.2 גרםנתרן 1675.3 מ״ג 8376.5 מ״גחלבון 23.6 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 26.3 גרםשומן רווי 13.8 גרם 68.8 גרםכולסטרול 304.1 מ״ג 1520.5 מ״גסידן 290.3 מ״ג 1451.5 מ״גברזל 4.9 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 581.7 מ״ג 2908.3 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות670
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 670.0 קק״ל 3349.9 קק״לפחמימות 79.6 גרם 398.0 גרםשומן 27.8 גרם 139.2 גרםנתרן 1675.3 מ״ג 8376.5 מ״גחלבון 23.6 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 26.3 גרםשומן רווי 13.8 גרם 68.8 גרםכולסטרול 304.1 מ״ג 1520.5 מ״גסידן 290.3 מ״ג 1451.5 מ״גברזל 4.9 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 581.7 מ״ג 2908.3 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 670 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כף שמרים יבשים
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
300 מ"ל מים בטמפרטורת החדרמהברז
-
4 כפות חמאהרכה
מילוי
-
50 גרם חמאה
-
400 גרם עלי תרדשטופים היטב
-
6 כפות גבינת ריקוטה 5%ללא מלח
-
4 כפות גבינת מוצרלהמגורדת
-
5 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
למריחה על החצ'פורי לפני אפיה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה 2 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 8 דקות על מהירות נמוכה.
- מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים עם ניילון נצמד. שמים בחוץ להתפחה למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו .
- מכינים את המלית: במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את התרד ומטגנים אותו למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב. מוציאים את התרד שטיגנו למסננת וסוחטיםהיטב מנוזלים.
- מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים ריקוטה, מוצרלה, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מחלקים את הבצק ל-5 עיגולים שווים. מרדדים כל עיגול לצורת מלבן ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. מגלגלים כל קצה ארוך של המלבן לכיוון המלית (כמו גלגול של ספר תורה) ואת הקצוות שנותרו פתוחים מגלגלים כמו סגירה של עטיפה של סוכרייה.
- מניחים כל חצ’פורי שסיימנו לגלגל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות (עד שהבצק מזהיב).
- שוברים על כל אחד מהחצ’פורים ביצה, על המלית באמצע, מורחים שמן זית על כל הדפנות של הבצק ומכניסים שוב לתנור. אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-חום והביצה במידת העשייה הרצויה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה 2 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 8 דקות על מהירות נמוכה.
- מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים עם ניילון נצמד. שמים בחוץ להתפחה למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו .
- מכינים את המלית: במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את התרד ומטגנים אותו למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב. מוציאים את התרד שטיגנו למסננת וסוחטיםהיטב מנוזלים.
- מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים ריקוטה, מוצרלה, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מחלקים את הבצק ל-5 עיגולים שווים. מרדדים כל עיגול לצורת מלבן ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. מגלגלים כל קצה ארוך של המלבן לכיוון המלית (כמו גלגול של ספר תורה) ואת הקצוות שנותרו פתוחים מגלגלים כמו סגירה של עטיפה של סוכרייה.
- מניחים כל חצ’פורי שסיימנו לגלגל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות (עד שהבצק מזהיב).
- שוברים על כל אחד מהחצ’פורים ביצה, על המלית באמצע, מורחים שמן זית על כל הדפנות של הבצק ומכניסים שוב לתנור. אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-חום והביצה במידת העשייה הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (25)
הכנתי יצא ממש טוב וטעים תמשיכו לשלוח מתכונים
אפשר לשמור יום במקרר לפני השלב של הביצה ואז להמשיך?
אפשר לנסות 🙂