-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.0 קק״ל 2699.7 קק״לפחמימות 8.8 גרם 175.1 גרםשומן 10.3 גרם 205.7 גרםנתרן 150.0 מ״ג 2999.1 מ״גחלבון 1.2 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 63.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 60.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 20.5 מ״ג 409.9 מ״גאבץ 69.3 מ״ג 1385.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.0 קק״ל 2699.7 קק״לפחמימות 8.8 גרם 175.1 גרםשומן 10.3 גרם 205.7 גרםנתרן 150.0 מ״ג 2999.1 מ״גחלבון 1.2 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 63.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.0 מ״ג 60.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 20.5 מ״ג 409.9 מ״גאבץ 69.3 מ״ג 1385.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
-
1 כף שמן סויה
-
1/2 כפית חרדל גרגירים
-
1/2 כפית זרעי כמון
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות קטנות
-
1 כף אבקת קארי
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
הגשה
-
1 צנצנת צ’אטני אננס
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך ומסננים. מצננים קצת וחותכים לקוביות קטנות - אפשר לא להקפיד על חיתוך אחיד ומדויק.
- מחממים את השמן במחבת ופותחים בו את זרעי החרדל וזרעי הכמון. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את אבקת הקארי, המלח ותפוחי האדמה ומערבבים.
- בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת לפירה גס. מצננים ומעבירים לשקית זיפר סליידר.
- מכינים את הסמוסות: חותכים עלי פילו ל-1/3 לאורך.
- מניחים את רצועת בצק הפילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעל רצועה נוספת ומברישים גם אותה.
- חותכים את הפינה של שקית הזיפר עם המלית לצורך יצירת שקית זילוף.
- מזלפים כמות של כף של המלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק.
- מדביקים את הקצה ושומרים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הסמוסות עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מגישים בליווי צ’אטני.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך ומסננים. מצננים קצת וחותכים לקוביות קטנות - אפשר לא להקפיד על חיתוך אחיד ומדויק.
- מחממים את השמן במחבת ופותחים בו את זרעי החרדל וזרעי הכמון. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את אבקת הקארי, המלח ותפוחי האדמה ומערבבים.
- בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת לפירה גס. מצננים ומעבירים לשקית זיפר סליידר.
- מכינים את הסמוסות: חותכים עלי פילו ל-1/3 לאורך.
- מניחים את רצועת בצק הפילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעל רצועה נוספת ומברישים גם אותה.
- חותכים את הפינה של שקית הזיפר עם המלית לצורך יצירת שקית זילוף.
- מזלפים כמות של כף של המלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק.
- מדביקים את הקצה ושומרים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הסמוסות עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מגישים בליווי צ’אטני.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן