ארוחה משפחתית – עוף בלימון שכולם אוהבים
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.2 קק״ל 883.5 קק״לפחמימות 22.8 גרם 136.8 גרםשומן 5.8 גרם 34.6 גרםנתרן 174.0 מ״ג 1043.9 מ״גחלבון 3.3 גרם 19.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 161.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 121.7 מ״ג 729.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.2 קק״ל 883.5 קק״לפחמימות 22.8 גרם 136.8 גרםשומן 5.8 גרם 34.6 גרםנתרן 174.0 מ״ג 1043.9 מ״גחלבון 3.3 גרם 19.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 161.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 121.7 מ״ג 729.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לקראת סוף השבוע אנחנו תמיד מחפשים מתכון חדש לעוף לארוחה המשפחתית. קווים לדמותה של המנה – לא יקרה, ממוצרים שיש בבית, לא מסובכת להכנה ו… שעולם יאהבו.
אז הנה, מצאנו! עוף בדבש. אפשר להכין את המרינדה מראש, להכניס את העוף ולשכוח במקרר לכמה שעות או ללילה שלם. מוציאים לפני הארוחה ואופים.
אין אחד שלא יאהב ויבקש תוספת.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 147 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה שמן זית עם מיץ לימון, שום, דבש, תבלינים ופטרוזיליה.
- מכניסים את העוף לקערה ובעזרת הידיים דואגים שכל חלקי העוף יהיו מצופים במרינדה. מכניסים למקרר לשעה או ללילה שלם.
- מסדרים את העוף בתבנית עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את נוזלי המרינדה.
- מפזרים 2-3 ענפי תימין על העוף (אפשר גם תימין יבש) מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים לתנור את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.
- מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף כ-20 דקות, עד שהעוף משחים.
- מפזרים מעל עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טריה ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה אפויים.
הכי נשמח אם תחזרו לספר לנו איך יצא לכם (ואולי אפילו תצרפו תמונה!). מחכים לכם!
אופן הכנה
- מערבבים בקערה שמן זית עם מיץ לימון, שום, דבש, תבלינים ופטרוזיליה.
- מכניסים את העוף לקערה ובעזרת הידיים דואגים שכל חלקי העוף יהיו מצופים במרינדה. מכניסים למקרר לשעה או ללילה שלם.
- מסדרים את העוף בתבנית עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את נוזלי המרינדה.
- מפזרים 2-3 ענפי תימין על העוף (אפשר גם תימין יבש) מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים לתנור את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.
- מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף כ-20 דקות, עד שהעוף משחים.
- מפזרים מעל עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טריה ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה אפויים.
הכי נשמח אם תחזרו לספר לנו איך יצא לכם (ואולי אפילו תצרפו תמונה!). מחכים לכם!
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
במתכון כתוב 3 לימונים פרוסים דק ובתמונה רואים 3 פרוסות בלבד מה נכון?
היי, התמונה היא להמחשה בלבד, צריך ללכת לפי המתכון
טעים מאד
מתכון מצויין תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה רבה (: