רקע דוד משה

ארוחה משפחתית – עוף בלימון שכולם אוהבים

עוף בדבש, מתכון מושלם לארוחת השבת. אפשר להכין את המרינדה מראש, להכניס את העוף ולשכוח במקרר לכמה שעות או ללילה שלם. מוציאים לפני הארוחה ואופים!
עוף בדבש, מתכון מושלם לארוחת השבת. אפשר להכין את המרינדה מראש, להכניס את העוף ולשכוח במקרר לכמה שעות או ללילה שלם. מוציאים לפני הארוחה ואופים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    445
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 444.7 קק״ל 2668.5 קק״ל
    פחמימות 330.2 גרם 1981.1 גרם
    שומן 315.8 גרם 1894.9 גרם
    נתרן 484.0 מ״ג 2903.9 מ״ג
    חלבון 313.0 גרם 1878.0 גרם
    סיבים תזונתיים 311.8 גרם 1870.7 גרם
    שומן רווי 310.9 גרם 1865.6 גרם
    כולסטרול 310.2 מ״ג 1861.1 מ״ג
    סידן 403.5 מ״ג 2421.0 מ״ג
    ברזל 311.6 מ״ג 1869.8 מ״ג
    אשלגן 727.9 מ״ג 4367.5 מ״ג
    אבץ 310.8 מ״ג 1864.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    445
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 444.7 קק״ל 2668.5 קק״ל
    פחמימות 330.2 גרם 1981.1 גרם
    שומן 315.8 גרם 1894.9 גרם
    נתרן 484.0 מ״ג 2903.9 מ״ג
    חלבון 313.0 גרם 1878.0 גרם
    סיבים תזונתיים 311.8 גרם 1870.7 גרם
    שומן רווי 310.9 גרם 1865.6 גרם
    כולסטרול 310.2 מ״ג 1861.1 מ״ג
    סידן 403.5 מ״ג 2421.0 מ״ג
    ברזל 311.6 מ״ג 1869.8 מ״ג
    אשלגן 727.9 מ״ג 4367.5 מ״ג
    אבץ 310.8 מ״ג 1864.8 מ״ג
    סגור

לקראת סוף השבוע אנחנו תמיד מחפשים מתכון חדש לעוף לארוחה המשפחתית. קווים לדמותה של המנה – לא יקרה, ממוצרים שיש בבית, לא מסובכת להכנה ו… שעולם יאהבו.

עוף בלימון

אז הנה, מצאנו! עוף בדבש. אפשר להכין את המרינדה מראש, להכניס את העוף ולשכוח במקרר לכמה שעות או ללילה שלם. מוציאים לפני הארוחה ואופים.

אין אחד שלא יאהב ויבקש תוספת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

  • אפשר לפרק, אפשר חלקים אחרים או עוף שלם

למרינדה של העוף:

לקישוט:


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה שמן זית עם מיץ לימון, שום, דבש, תבלינים ופטרוזיליה.
  2. מכניסים את העוף לקערה ובעזרת הידיים דואגים שכל חלקי העוף יהיו מצופים במרינדה. מכניסים למקרר לשעה או ללילה שלם.
  3. מסדרים את העוף בתבנית עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את נוזלי המרינדה.
  4. מפזרים 2-3 ענפי תימין על העוף (אפשר גם תימין יבש) מכסים את התבנית בנייר כסף.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים לתנור את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.
  6. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף כ-20 דקות, עד שהעוף משחים.
  7. מפזרים מעל עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טריה ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה אפויים.

הכי נשמח אם תחזרו לספר לנו איך יצא לכם (ואולי אפילו תצרפו תמונה!). מחכים לכם!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה משפחתית – עוף בלימון שכולם אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות