בואו נעשה מיום ראשון חגיגה – בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז
מנה כזאת עדיין לא אכלתם! בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז: בטטה צלויה בתנור במלית עוף ופטריות בברביקיו, מוגשות עם ספייסי מיונז ביתי
מנה כזאת עדיין לא אכלתם! בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז: בטטה צלויה בתנור במלית עוף ופטריות בברביקיו, מוגשות עם ספייסי מיונז ביתי
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 585.2 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 38.9 גרם 155.6 גרםשומן 18.9 גרם 75.7 גרםנתרן 849.9 מ״ג 3399.7 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.3 גרםסיבים תזונתיים 25.6 גרם 102.3 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 94.7 מ״ג 378.8 מ״גסידן 621.7 מ״ג 2486.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.7 מ״גאשלגן 4392.4 מ״ג 17569.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות585
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 585.2 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 38.9 גרם 155.6 גרםשומן 18.9 גרם 75.7 גרםנתרן 849.9 מ״ג 3399.7 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.3 גרםסיבים תזונתיים 25.6 גרם 102.3 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 94.7 מ״ג 378.8 מ״גסידן 621.7 מ״ג 2486.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 22.7 מ״גאשלגן 4392.4 מ״ג 17569.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.8 מ״גסגור
מתוק, מלוח ועוקצני: בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז
אז מה דעתכם על בטטה מתוקה מהתנור, ממולאת בתבשיל שמכינים בצ’יק ומעליה כמה נגיעות של ספייסי מיונז?
בקיצור מנה שבכל ביס יש חגיגה שלמה של טעמים בפה!
אז יאללה, לעבודה (והיא באמת לא קשה).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 585 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 גזר בינונימגורר
-
1/2 סלסילה פטריות שמפיניון
-
3 גבעולי סלריקצוצים (לא חובה)
-
1/2 ק"ג פילה עוףקצוץ לרצועות דקות
-
1/3 כוס רוטב ברביקיו
ספייסי מיונז
-
2 כפות מיונז
-
2 כפיות רוטב סרירצ’האפשר גם פחות
קישוט
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה (או בצל ירוק קצוץ)
אופן הכנה
-
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבטטות: חוצים את הבטטות לאורכן ומניחים אותן עם הצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעליהן מעט שמן זית ומלח ואופים כ- 35 דקות עד שהבטטות רכות.
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים גזר, פטריות וסלרי ומטגנים עוד כ-7 דקות (עד ריכוך).
- מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהנתחים משנים את צבעם (כ-2 דקות) מוסיפים רוטב ברביקיו ומערבבים.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות נוספות (מוודאים שהעוף מוכן).
- מוציאים את הבטטות המוכנות מהתנור.
- ממלאים כל בטטה בכף גדושה של שבבי עוף ומוזגים מעל עוד מהרוטב.
- מכינים את המיונז החריף: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם הסרירצ’ה.
- מקשטים: מזלפים מעט מהספייסי מיונז על תערובת העוף והבטטה ומקשטים במעט פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.
אופן הכנה
-
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבטטות: חוצים את הבטטות לאורכן ומניחים אותן עם הצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעליהן מעט שמן זית ומלח ואופים כ- 35 דקות עד שהבטטות רכות.
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים גזר, פטריות וסלרי ומטגנים עוד כ-7 דקות (עד ריכוך).
- מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהנתחים משנים את צבעם (כ-2 דקות) מוסיפים רוטב ברביקיו ומערבבים.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות נוספות (מוודאים שהעוף מוכן).
- מוציאים את הבטטות המוכנות מהתנור.
- ממלאים כל בטטה בכף גדושה של שבבי עוף ומוזגים מעל עוד מהרוטב.
- מכינים את המיונז החריף: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם הסרירצ’ה.
- מקשטים: מזלפים מעט מהספייסי מיונז על תערובת העוף והבטטה ומקשטים במעט פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן