רקע הנמל

מלא בכל טוב! חזה עוף ממולא פטריות, אגוזים ועשבי תיבול

מבחוץ זה נראה עוד שניצל פשוט, אבל מבפנים מתגלה עולם טעמים שלם! חזה עוף ממולא בפטריות עסיסיות, עשבי תיבול ואגוזי מלך
מבחוץ זה נראה עוד שניצל פשוט, אבל מבפנים מתגלה עולם טעמים שלם! חזה עוף ממולא בפטריות עסיסיות, עשבי תיבול ואגוזי מלך
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 363.3 קק״ל 1453.0 קק״ל
    פחמימות 31.3 גרם 125.2 גרם
    שומן 22.5 גרם 90.1 גרם
    נתרן 1290.3 מ״ג 5161.0 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 39.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 75.8 מ״ג 303.2 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 268.4 מ״ג 1073.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 363.3 קק״ל 1453.0 קק״ל
    פחמימות 31.3 גרם 125.2 גרם
    שומן 22.5 גרם 90.1 גרם
    נתרן 1290.3 מ״ג 5161.0 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 39.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.4 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 75.8 מ״ג 303.2 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 268.4 מ״ג 1073.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

אוהבים חזה עוף ושניצלים, אך רוצים לגוון את הבישולים שלכם? קבלו מתכון מגניב וטעים של חזה עוף ממולא בפטריות, אגוזים ועשבי תיבול שנראה כמו שניצל תמים, אך מכיל בתוכו עולם ומלואו של טעמים ומרקמים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הכיס בחזה העוף: מניחים חזה עוף על קרש ויוצרים חתך לרוחב בחלק העבה של החזה בעזרת סכין חדה (לחצו כאן לצפייה בטיפ מהקצב ליצירת כיס בחזה עוף).
  2. מכינים את המילוי: קוצצים את כל הפטריות. חותכים גס את האגוזים. קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והטימין תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והאגוזים, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב 4-5 דקות לצמצום הנוזלים שנוצרים. מוסיפים את הטרגון והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מצננים את המילוי במקרר או מקפיא.
  4. מוציאים את תערובת הפטריות המצוננות וממלאים את כיסי חזה העוף. סוגרים את הכיס בעזרת קיסם במבוק. מסדרים את חזות העוף על מגש ומורחים בנדיבות משני הצדדים בשמן זית.
  5. מכינים צלחת עמוקה עם קמח רגיל או קמח חומוס, צלחת עם ביצים טרופות וצלחת עם תערובת פירורי לחם מתובלים בפלפל, מלח, שום כתוש, פטרוזיליה וטימין. מחממים בסיר או מחבת עמוקה את השמן לטיגון עמוק.
  6. טובלים חזה עוף בקמח, ואז בביצים ולבסוף בתערובת פירורי הלחם לציפוי מכל הצדדים. ממשיכים עם יתר חזות העוף.
  7. מטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מרופדת בנייר סופג. כדאי לטגן רק 2-3 חזות בו זמנית כדי לשלוט בחום השמן ובזמן הטיגון (במידה והעוף לא התבשל מספיק בטיגון, ניתן להכניס אותו לתנור לאפיה ב-180 מעלות למספר דקות נוספות).
  8. מגישים לצד כל תוספת שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלא בכל טוב! חזה עוף ממולא פטריות, אגוזים ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נאוה

    רציתי לשאול אם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן בשמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נאוה, בטח שאפשר 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות