בוריק פלורנטין

"בוריק בוריק בוריק" - כשעלי הסיגר פריכים והביצה נוזלת ורכה מבפנים זה הבוריק האידיאלי, מה קרה כשהוסיפו לו תרד ושמנת? נהיה חלום בפה! מתכון קליל, מושחת והכי טעים בעולם
"בוריק בוריק בוריק" - כשעלי הסיגר פריכים והביצה נוזלת ורכה מבפנים זה הבוריק האידיאלי, מה קרה כשהוסיפו לו תרד ושמנת? נהיה חלום בפה! מתכון קליל, מושחת והכי טעים בעולם
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    623
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 622.9 קק״ל 3737.2 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 212.2 גרם
    שומן 47.3 גרם 283.6 גרם
    נתרן 594.3 מ״ג 3566.0 מ״ג
    חלבון 11.9 גרם 71.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.6 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרם
    כולסטרול 211.0 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 27.9 מ״ג 167.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 81.5 מ״ג 489.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    623
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 622.9 קק״ל 3737.2 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 212.2 גרם
    שומן 47.3 גרם 283.6 גרם
    נתרן 594.3 מ״ג 3566.0 מ״ג
    חלבון 11.9 גרם 71.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.6 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרם
    כולסטרול 211.0 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 27.9 מ״ג 167.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 81.5 מ״ג 489.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מטוגנים מכל העולם
גיל אטלן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דבק קמח

טיגון


אופן הכנה

  • מפשירים את עלי הסיגר במקרר או על משטח העבודה על פי הוראות היצרן.
  1. קוצצים דק את הבצל, שמים מחבת גדולה על כיריים עם מעט שמן ומאדים את הבצל במחבת גדולה על אש קטנה, עם 2-3 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב קלות.
  2. מגבירים את עוצמת הלהבה באמצעות לחיצה על כפתור בוסט לחימום מהיר, לדקה אחת ואז מוסיפים בבת אחת את כל התרד למחבת ומכסים במכסה.
  3. לאחר כדקה, מסירים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ, מערבבים את התרד, מוסיפים את השום, הפלפל השחור והמלח ומכסים שוב את המחבת למשך 2 דקות עד שהתרד התרכך, הגיר נוזלים ואיבד מהנפח שלו.
  4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים עוד כ4-5 דקות או עד שהשמנת מתחילה להסמיך.
  5. טועמים את המלית ומתקנים טעם ומקררים - זה קריטי - אי אפשר למלא בצק סיגר עם מילוי חם - זה עלול לקרוע את הבצק בזמן הטיגון.
  6. שוברים את הביצים לקעריות נפרדות - שופכים מעט מהחלבון (למתכון נשתמש בחלמון עם מעט חלבון לא עם כולו), ומכינים מגש עם נייר סופג.
  7. במחבת רחבה, מחממים שמן לטיגון - 1-2 סנטימטר גובה.
  8. מניחים על משטח העבודה עלה סיגר ובמרכז החצי התחתון שלו, מניחים תלולית תרד-שמנת ויוצרים בה גומה מספיק גדולה שתכיל ביצה, מורחים מעט מדבק הקמח.
  9. מחליקים ביצה לתוך הגומה; מפזרים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מקפלים מעל את החצי השני של עלה הסיגר ובעזרת מזלג, מחזיקים מהודק כדי שהקצוות ידבקו; מטגנים כך כדקה מכל צד.
  10. מעבירים לנייר סופג וחוזרים חלילה לכל השישה; (כדאי לשמור בתנור חמים כדי שיישאר קריספי או לעבוד עם 2 מחבתות במקביל).
  11. מגישים מיד עם פלחי לימון או ליים.
בוריק פלורנטין
בוריק פלורנטין. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות