ספרדיים עם טאץ’ יווני: צ’ורוס מלוחים עם עשבי תיבול ורוטב צזיקי מרענן

צ'ורוס לא חייבים להיות מתוקים, אפשר גם ליהנות מהמטוגן הנהדר הזה גם בגרסה המלוחה שלו! צ'ורוס עם עשבי תיבול וצזיקי צונן
צ'ורוס לא חייבים להיות מתוקים, אפשר גם ליהנות מהמטוגן הנהדר הזה גם בגרסה המלוחה שלו! צ'ורוס עם עשבי תיבול וצזיקי צונן
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.2 קק״ל 11684.9 קק״ל
    פחמימות 13.7 גרם 273.4 גרם
    שומן 56.5 גרם 1130.4 גרם
    נתרן 457.5 מ״ג 9150.3 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 106.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.2 גרם
    שומן רווי 11.1 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 95.4 מ״ג 1907.0 מ״ג
    סידן 43.0 מ״ג 860.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 306.1 מ״ג 6122.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.2 קק״ל 11684.9 קק״ל
    פחמימות 13.7 גרם 273.4 גרם
    שומן 56.5 גרם 1130.4 גרם
    נתרן 457.5 מ״ג 9150.3 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 106.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.2 גרם
    שומן רווי 11.1 גרם 222.0 גרם
    כולסטרול 95.4 מ״ג 1907.0 מ״ג
    סידן 43.0 מ״ג 860.9 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 306.1 מ״ג 6122.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 13.7 מ״ג
    סגור

במקור צ’ורוס זה קינוח ספרדי מטוגן ומתוק. המתיקות נובעת בעיקר מהטבילה בסוכר והגשה לצד רוטב שוקולד. אבל אם מוותרים על התוספות המתוקות, צ’ורוס בקלות הופכים למקלות בצק מטוגנים מלוחים שמוגשים בסטייל יווני עם צזיקי חמצמץ.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צ'ורוס

טיגון

צזיקי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מביאים לסף רתיחה בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים מהר לתערובת אחידה בלי גושים.
  2. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות גבוהה עד שהיא מתקררת מעט. מוסיפים את עשבי התיבול המיובשים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וממשיכים לערבל לקבלת בצק רך ונוח לעבודה, אך לא נוזלי מידי. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר ל-170 מעלות. מזלפים את הבצק ישירות לשמן הרותח וגוזרים בעזרת מספריים. מטגנים את הצ’ורוס כ-5 דקות מכל הצדדים להשחמה יפה ואחידה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

    צ'ורוס מלוח2
    מטגנים את הצ’ורוס. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מכינים את הצזיקי: מגררים את המלפפונים בפומפיה גסה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

    צ'ורוס מלוח3
    מכינים את הצזיקי. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מגישים את הצ’ורוס בליווי הצזיקי.
צ'ורוס מלוח
צ’ורוס מלוחים בליווי צזיקי. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות