הלביבה הענקית: לביבה מתפוחי אדמה ובטטה (גם בגרסה טבעונית)

לביבת ענק שמתאימה בדיוק לחג החנוכה שלנו! לביבה עם תפוחי אדמה, בטטות ופטרוזיליה - גדולה מטוגנת, גם בגרסה טבעונית!
לביבת ענק שמתאימה בדיוק לחג החנוכה שלנו! לביבה עם תפוחי אדמה, בטטות ופטרוזיליה - גדולה מטוגנת, גם בגרסה טבעונית!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    507
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 506.6 קק״ל 2026.3 קק״ל
    פחמימות 51.0 גרם 204.1 גרם
    שומן 24.2 גרם 96.8 גרם
    נתרן 1220.8 מ״ג 4883.0 מ״ג
    חלבון 17.9 גרם 71.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.4 גרם
    כולסטרול 379.8 מ״ג 1519.2 מ״ג
    סידן 91.0 מ״ג 363.8 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 400.7 מ״ג 1602.8 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    507
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 506.6 קק״ל 2026.3 קק״ל
    פחמימות 51.0 גרם 204.1 גרם
    שומן 24.2 גרם 96.8 גרם
    נתרן 1220.8 מ״ג 4883.0 מ״ג
    חלבון 17.9 גרם 71.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.5 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.4 גרם
    כולסטרול 379.8 מ״ג 1519.2 מ״ג
    סידן 91.0 מ״ג 363.8 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 400.7 מ״ג 1602.8 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    סגור

במקום לטגן לביבה לביבה אחת אחת, הכינו לביבה אחת ענקית ועסיסית לכל המשפחה! לביבה מופלאה מתפוחי אדמה ובטטה שמגדול ועד קטן ישמחו לזלול! המלצה שלנו – הגישו עם סלט ירקות ועם מטבלי גבינות מגוונים לארוחה מושלמת ומלאה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל ומגררים בנפרד בפומפיה גסה. סוחטים היטב. קוצצים את הפטרוזיליה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים ושומרים במקרר חצי שעה.

    רושטי4.
    מערבבים את כל המרכיבים בקערה. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת שטוחה, משטחים את התערובת בשכבה אחידה (ליצירת לביבה גדולה).

    רושטי5
    משטחים את התערובת במחבת. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.

    רושטי3
    הופכים את הלביבה. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מפזרים מעט פטרוזיליה מעל ומגישים בליווי סלט ירקות.
רושטי1
לביבת תפוחי אדמה ובטטה נפלאה. צילום: נמרוד סונדרס

הערות

  • לגרסה הטבעונית: המירו את השמנת המתוקה בשמנת סויה וותרו על הביצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Nava Ben-Moshe

    ברושטי אין ביצים ושמנת, אין שום תוספת. רק תפוא מגורדים על פומפיה גסה ומלח..

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, תוקן, תודה רבה על עירור תשומת הלב

קטגוריות

אביזרים

טכניקות