בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף
קרין גורן מעלה את ירושלים על ראש שמחתכם ומלמדת אתכם איך מכינים בייגלה ירושלמי רך ומצופה בשומשום, שמשאיר טעם של עוד. זהירות, מתכון ממכר!
קרין גורן מעלה את ירושלים על ראש שמחתכם ומלמדת אתכם איך מכינים בייגלה ירושלמי רך ומצופה בשומשום, שמשאיר טעם של עוד. זהירות, מתכון ממכר!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 569.0 קק״ל 5689.8 קק״לפחמימות 83.7 גרם 837.3 גרםשומן 19.0 גרם 190.2 גרםנתרן 795.6 מ״ג 7955.7 מ״גחלבון 16.6 גרם 166.4 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 31.9 מ״ג 318.5 מ״גברזל 5.3 מ״ג 52.9 מ״גאשלגן 238.1 מ״ג 2381.4 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 31.7 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות569
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 569.0 קק״ל 5689.8 קק״לפחמימות 83.7 גרם 837.3 גרםשומן 19.0 גרם 190.2 גרםנתרן 795.6 מ״ג 7955.7 מ״גחלבון 16.6 גרם 166.4 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 31.9 מ״ג 318.5 מ״גברזל 5.3 מ״ג 52.9 מ״גאשלגן 238.1 מ״ג 2381.4 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 31.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 569 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל מים פושרים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1כף או 20 גרם מלח דק
ציפוי
-
2 כוסות שומשום
טבילת הכדורים
-
2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק רטוב ודביק מאוד.
- משמנים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, מחלקים ל-10 ומגלגלים כל חלק לכדור.
- משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את כדורי הבצק. משמנים מלמעלה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל-30 דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- לציפוי ועיצוב הבייגלה: מניחים נייר אפייה בתבנית תנור. מערבבים שומשום ומלח בתבנית גדולה ועמוקה. מכינים גם קערה עם מים.
- לטבילת הכדורים: טובלים כל כדור במים. יוצרים חור במרכז ומותחים לאליפסה שמנמנה. טובלים בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית.
- מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל 30- דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- מחממים תנור ל-220 מעלות (חום עליון + תחתון בלי מאוורר).
- אופים ב-220 מעלות 15 דקות להשחמה (כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור - תחתית הבייגלה דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון).
- מוציאים מהתנור ומיד מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו מגבת, ל 10- דקות. לתוספת ברק ורכות, אפשר להבריש את הבייגלך החמים בשמן זית (ורק אז לצנן תחת מגבת).
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק רטוב ודביק מאוד.
- משמנים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, מחלקים ל-10 ומגלגלים כל חלק לכדור.
- משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את כדורי הבצק. משמנים מלמעלה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל-30 דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- לציפוי ועיצוב הבייגלה: מניחים נייר אפייה בתבנית תנור. מערבבים שומשום ומלח בתבנית גדולה ועמוקה. מכינים גם קערה עם מים.
- לטבילת הכדורים: טובלים כל כדור במים. יוצרים חור במרכז ומותחים לאליפסה שמנמנה. טובלים בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית.
- מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל 30- דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- מחממים תנור ל-220 מעלות (חום עליון + תחתון בלי מאוורר).
- אופים ב-220 מעלות 15 דקות להשחמה (כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור - תחתית הבייגלה דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון).
- מוציאים מהתנור ומיד מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו מגבת, ל 10- דקות. לתוספת ברק ורכות, אפשר להבריש את הבייגלך החמים בשמן זית (ורק אז לצנן תחת מגבת).
הערות
- רוצים מקלות בייגלה במקום הבייגלך העגולים? חלקו את הבצק (אחרי התפיחה הראשונה) ל-20 חלקים וגלגלו כל חלק ל"נחש" באורך התבנית. טבלו במים ובשומשום לציפוי ואפו ללא התפחה נוספת ב- 220 מעלות רק 10 דקות, להשחמה
הערות
- רוצים מקלות בייגלה במקום הבייגלך העגולים? חלקו את הבצק (אחרי התפיחה הראשונה) ל-20 חלקים וגלגלו כל חלק ל"נחש" באורך התבנית. טבלו במים ובשומשום לציפוי ואפו ללא התפחה נוספת ב- 220 מעלות רק 10 דקות, להשחמה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (21)
מה אני עושה שזה יתאים לחולי סכרת
הי קאשי. ידעת שיש לנו אתר שלם למתכונים לסוכרתיים? מוזמנת להיכנס לאתר HappyFood ולמתכון בייגלה שלנו בלינק: https://bit.ly/3WWxWBL
שאלה לקרין .בספר שלה המתכון מופיע עם חצי כוס שמן . לאן זה נעלם כאן במתכון ?
היי אוסקר, ניתן להכין עם או בלי שמן, מומלץ להכין עם שמן כי זה יוצא רך יותר
יצא מושלםםםםם!!!
כיף לקרוא, אילה!