בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן: אי אפשר שלא לקחת עוד ביס…
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4998.6 קק״ל 4998.6 קק״לפחמימות 668.0 גרם 668.0 גרםשומן 215.0 גרם 215.0 גרםנתרן 2187.5 מ״ג 2187.5 מ״גחלבון 62.3 גרם 62.3 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 117.2 גרם 117.2 גרםכולסטרול 946.9 מ״ג 946.9 מ״גסידן 610.9 מ״ג 610.9 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1554.6 מ״ג 1554.6 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות4999
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4998.6 קק״ל 4998.6 קק״לפחמימות 668.0 גרם 668.0 גרםשומן 215.0 גרם 215.0 גרםנתרן 2187.5 מ״ג 2187.5 מ״גחלבון 62.3 גרם 62.3 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 117.2 גרם 117.2 גרםכולסטרול 946.9 מ״ג 946.9 מ״גסידן 610.9 מ״ג 610.9 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1554.6 מ״ג 1554.6 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
אם אתם לא אוהבים פיסטוק, אני מציע שתעברו למתכון הבא וכנראה שלא נהיה חברים לעולם (בצחוק, כן?). אבל אם אתם מכורי פיסטוק כמוני, החיתוכיות בלונדיז האלו הם אחד הדברים הטובים שתוכלו לאפות לעצמכם בקלות.
בלונדיז היא הגרסה הבלונדינית והבהירה של הבראוניז. ההבדל המשמעותי בין השניים, הוא החוסר בשוקולד או קקאו בתערובת הבסיסית. בנוסף, אופן ההכנה פשוט יותר ומזכיר את אופן ההכנה של עוגייה ופחות של בראוניז.
המרקם שלהן הוא רך ודביק. אפשר לאכול אותן בטמפרטורת החדר, מהמקרר או לחמם כמה שניות במיקרוגל ולהגיש עם גלידה מעל.
כמו שהסברתי במתכון לעוגת הפיסטוק שלי – כשקונים מחית פיסטוק צריך לבדוק את ההרכב ולוודא כי מדובר ב-100% פיסטוק ולא ערבוב של שקדים, קצת פיסטוקים וצבע מאכל ירוק. הכי קל לזהות מחית איכותית לפי הצבע שלה- מחית טהורה תהיה בצבע ירוק כהה ולא מגרה במיוחד, כאשר מחית זולה תהיה בצבע ירוק זרחני. זה כמו שלא תקנו טחינה גולמית שהיא לא 100% סומסום.
אפיתי את הבלונדיז ברינג מלבני 20×20 ס״מ מרופד בנייר אפייה. אפשר לאפות גם בתבנית פיירקס, אבל לא לשכוח לרפד בנייר אפייה. מומלץ להעביר סכין על הדפנות מיד לאחר שמוצאים את התבנית מהתנור, לתת לזה להתקרר והיטב, ולאחר מכן לחלץ.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 4999 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם חמאה
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
35גרם או 2 כפות מחית פיסטוק לא ממותקת
-
2 ביצים L
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
3גרם או 1 כפית אבקת אפייה
-
160גרם או 1 כוס שוקולד לבןקצוץ
-
50גרם או 1/2 כוס פיסטוקים טבעייםקצוץ גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
- מוסיפים את מחית הפיסטוק והביצים בהדרגה. מעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
- מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת ומערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערבות לתבנית, משטחים ומפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.
- אופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר). הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, השחימו בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך. הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
- מוסיפים את מחית הפיסטוק והביצים בהדרגה. מעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
- מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת ומערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערבות לתבנית, משטחים ומפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.
- אופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר). הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, השחימו בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך. הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.