בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן: אי אפשר שלא לקחת עוד ביס…

מכורי פיסטוקים התפקדו! בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן יהיו אחד הדברים הטובים שתוכלו לאפות לעצמכם ובקלות. וגם, טיפ קטן מאייל רווח: איזו מחית פיסטוק כדאי לרכוש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אם אתם לא אוהבים פיסטוק, אני מציע שתעברו למתכון הבא וכנראה שלא נהיה חברים לעולם (בצחוק, כן?). אבל אם אתם מכורי פיסטוק כמוני, החיתוכיות בלונדיז האלו הם אחד הדברים הטובים שתוכלו לאפות לעצמכם בקלות.

בלונדיז היא הגרסה הבלונדינית והבהירה של הבראוניז. ההבדל המשמעותי בין השניים, הוא החוסר בשוקולד או קקאו בתערובת הבסיסית. בנוסף, אופן ההכנה פשוט יותר ומזכיר את אופן ההכנה של עוגייה ופחות של בראוניז.

המרקם שלהן הוא רך ודביק. אפשר לאכול אותן בטמפרטורת החדר, מהמקרר או לחמם כמה שניות במיקרוגל ולהגיש עם גלידה מעל.

בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן. צילום: אייל רווח
אין את זה ביותר מגרה! צילום: אייל רווח

כמו שהסברתי במתכון לעוגת הפיסטוק שלי - כשקונים מחית פיסטוק צריך לבדוק את ההרכב ולוודא כי מדובר ב-100% פיסטוק ולא ערבוב של שקדים, קצת פיסטוקים וצבע מאכל ירוק. הכי קל לזהות מחית איכותית לפי הצבע שלה- מחית טהורה תהיה בצבע ירוק כהה ולא מגרה במיוחד, כאשר מחית זולה תהיה בצבע ירוק זרחני. זה כמו שלא תקנו טחינה גולמית שהיא לא 100% סומסום.

אפיתי את הבלונדיז ברינג מלבני 20×20 ס״מ מרופד בנייר אפייה. אפשר לאפות גם בתבנית פיירקס, אבל לא לשכוח לרפד בנייר אפייה. מומלץ להעביר סכין על הדפנות מיד לאחר שמוצאים את התבנית מהתנור, לתת לזה להתקרר והיטב, ולאחר מכן לחלץ.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
  3. מוסיפים את מחית הפיסטוק והביצים בהדרגה. מעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
  5. מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת ומערבבים באופן ידני.
  6. מעבירים את התערבות לתבנית, משטחים ומפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.
  7. אופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר). הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, השחימו בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך. הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.

    בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן. צילום: אייל רווח
    בלונדיז פיסטוק ושוקולד לבן. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4779.8 קק״ל 4779.8 קק״ל
פחמימות 664.4 גרם 664.4 גרם
שומן 201.8 גרם 201.8 גרם
נתרן 2128.4 מ״ג 2128.4 מ״ג
חלבון 56.3 גרם 56.3 גרם
סיבים תזונתיים 13.0 גרם 13.0 גרם
שומן רווי 113.6 גרם 113.6 גרם
כולסטרול 862.5 מ״ג 862.5 מ״ג
סידן 581.6 מ״ג 581.6 מ״ג
ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
אשלגן 1529.4 מ״ג 1529.4 מ״ג
אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שרון כהנא

    אשמח לדעת אם אפשר לעשות עם קמח כוסמין במקום לבן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי עם קמח כוסמין לבן. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody