בראוניז עם אגוזים שמתאים בול ליקיצה מהשנ”צ של שישי
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6398.1 קק״ל 6398.1 קק״לפחמימות 619.8 גרם 619.8 גרםשומן 403.5 גרם 403.5 גרםנתרן 2096.7 מ״ג 2096.7 מ״גחלבון 97.7 גרם 97.7 גרםסיבים תזונתיים 33.5 גרם 33.5 גרםשומן רווי 225.9 גרם 225.9 גרםכולסטרול 2424.4 מ״ג 2424.4 מ״גסידן 661.6 מ״ג 661.6 מ״גברזל 32.0 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 3081.8 מ״ג 3081.8 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות6398
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6398.1 קק״ל 6398.1 קק״לפחמימות 619.8 גרם 619.8 גרםשומן 403.5 גרם 403.5 גרםנתרן 2096.7 מ״ג 2096.7 מ״גחלבון 97.7 גרם 97.7 גרםסיבים תזונתיים 33.5 גרם 33.5 גרםשומן רווי 225.9 גרם 225.9 גרםכולסטרול 2424.4 מ״ג 2424.4 מ״גסידן 661.6 מ״ג 661.6 מ״גברזל 32.0 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 3081.8 מ״ג 3081.8 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
כאלה בראוניז עוד לא אכלתם! בראוניז שוקולדיים נימוחים ומושלמים
את הבראוניז האלה אני מכינה כבר מספר שנים! טעמם השוקולדי, הרכות והנימוחות שלהם שולחים אותי כל פעם מחדש למטבח להכין אותם.
לאחר האפייה והקירור, חותכים אותם לריבועים ומכניסים למיכל אטום ולמקרר. כך הם נשארים טעימים וטריים.
כולם אוהבים את הבראוניז האלו, אישי היקר במיוחד.
כולנו יודעים ששוקולד מרים את מצב הרוח, נותן אנרגיה ועושה טוב לנשמה.
אז חברים יקרים ♥ הכינו עוד השבת את הבראוניז המושחתים האלו!
מאחלת לכולם סופ”ש טעים ומהנה.
לעוד מתכונים מעולים של יהודית
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 6398 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
350 גרם שוקולד מרירשבור לקוביות או במטבעות
-
300 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 90 גרם קמח לבן
-
1/2שקית או 5 גרם אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס אגוזי מלךקצוצים גס (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו מעט.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (מרתיחים מים בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר או בקערה חסינת חום ומניחים מעל הסיר עם המים הרותחים מבמטלי שתחתית הקערה תגע במים). מערבבים לתערובת אחידה ומצננים כ-3 דקות.
- טורפים את הביצים השלמות ומוסיפים אותן בבחישה נמרצת לתערובת השוקולד.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים קצרות. בשלב הזה מי שאוהב יכול להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות (לא יותר). הכניסו קיסם למרכז התבנית ואם הוא יוצא מעט רטוב - זה מוכן! אנחנו רוצים לקבל בראוניז שוקולדיים ולחים ולא עוגת שוקולד.
- מצננים היטב, רצוי להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
- הופכים את התבנית עם הבראוניז על משטח עבודה, מקלפים את נייר האפייה וחותכים לריבועים. מגישים קר (מהמקרר)
- לאחסון: מכניסים את ריבועי הבראוניס לקופסא (מפרידים ביניהם עם נייר אפייה למניעת הדבקות) ושומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו מעט.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (מרתיחים מים בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר או בקערה חסינת חום ומניחים מעל הסיר עם המים הרותחים מבמטלי שתחתית הקערה תגע במים). מערבבים לתערובת אחידה ומצננים כ-3 דקות.
- טורפים את הביצים השלמות ומוסיפים אותן בבחישה נמרצת לתערובת השוקולד.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים קצרות. בשלב הזה מי שאוהב יכול להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות (לא יותר). הכניסו קיסם למרכז התבנית ואם הוא יוצא מעט רטוב - זה מוכן! אנחנו רוצים לקבל בראוניז שוקולדיים ולחים ולא עוגת שוקולד.
- מצננים היטב, רצוי להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
- הופכים את התבנית עם הבראוניז על משטח עבודה, מקלפים את נייר האפייה וחותכים לריבועים. מגישים קר (מהמקרר)
- לאחסון: מכניסים את ריבועי הבראוניס לקופסא (מפרידים ביניהם עם נייר אפייה למניעת הדבקות) ושומרים במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מי שם אבקת אפיה בבראוניז?? הרי בתמונה הוא בלי אבקת אפיה! כרגע הכנתי לפי מתכון הזה ויצא עוגת שוקולד בחושה רגילה בגלל האפקת אפיה. הרסתם את העוגה!
היי, מצטערים לשמוע שלא הצליח הפעם. יש במתכון אבקת אפייה הדרושה לתערובת. מקווים שבפעם הבאה יצליח לך.
שמתי אבקת אפייה ויצא מעולה. כנראה אפית יותר מידי, הקיסם צריך להיות רטוב
תודה רבה שחר, אכן הקיסם צריך לצאת רטוב