גלידת פופקורן עם שוקולד חם
אודי ואושר מכינים גלידת פופקורן ביתית עם שוט של שוקולד חם. את הגלידה מקפיאים בתבניות ארטיקים או בכל תבנית סיליקון אחרת שאוהבים
אודי ואושר מכינים גלידת פופקורן ביתית עם שוט של שוקולד חם. את הגלידה מקפיאים בתבניות ארטיקים או בכל תבנית סיליקון אחרת שאוהבים
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 831.5 קק״ל 4988.8 קק״לפחמימות 67.3 גרם 403.5 גרםשומן 55.1 גרם 330.9 גרםנתרן 328.2 מ״ג 1969.2 מ״גחלבון 20.0 גרם 119.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 17.0 גרםשומן רווי 28.4 גרם 170.4 גרםכולסטרול 225.8 מ״ג 1354.9 מ״גסידן 263.5 מ״ג 1581.1 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 437.7 מ״ג 2626.1 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 7 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות832
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 831.5 קק״ל 4988.8 קק״לפחמימות 67.3 גרם 403.5 גרםשומן 55.1 גרם 330.9 גרםנתרן 328.2 מ״ג 1969.2 מ״גחלבון 20.0 גרם 119.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 17.0 גרםשומן רווי 28.4 גרם 170.4 גרםכולסטרול 225.8 מ״ג 1354.9 מ״גסידן 263.5 מ״ג 1581.1 מ״גברזל 2.6 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 437.7 מ״ג 2626.1 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 832 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
1 כוס גרעיני תירס לפופקורן
-
1 ליטר חלב 3%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 מקל וניל בינוני
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
6 חלמונים L
שוט שוקולד
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
100 גרם שוקולד מריר
הגשה
-
1 חופן שקדים קלויים
אופן הכנה
- חוצים את מקל הווניל ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים. שומרים את המקל הריק.
- שוברים את השוקולד לקוביות. קוצצים דק את השקדים.
- מניחים את הסיר על להבה בינונית, מתיזים ספריי שמן ומפזרים את גרעיני התירס בשכבה אחת. מערבבים ומכסים. לאחר מספר דקות יתחילו הגרעינים להתפוצץ. כאשר תדירות ה”פיצוצים” תרד משמעותית והסיר יתמלא בפופקורן, מכבים את האש.
- מוסיפים לסיר הפופקורן את החלב, השמנת, גרגירי הווניל, מקל הווניל הריק והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- מכבים את האש וממתינים 30 דקות. מסננים.
- מרתיחים שוב את התערובת המסוננת. מערבבים את החלמונים. מוסיפים מעט מהתערובת החמה לתוך החלמונים וטורפים. מחזירים לסיר על אש נמוכה ומבשלים עד לטמפרטורה של 82 מעלות, או עד שהתערובת מסמיכה קלות.
- מקררים את התערובת, יוצקים לתבניות סיליקון בצורה הרצויה, ומקפיאים ל-6 שעות לפחות (או מעבירים למכונת גלידה).
- מכינים את שוט השוקולד: מביאים לסף רתיחה את החלב ותמצית הווניל, מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש חלק. מגישים ליד הגלידה בתוספת השקדים.
אופן הכנה
- חוצים את מקל הווניל ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים. שומרים את המקל הריק.
- שוברים את השוקולד לקוביות. קוצצים דק את השקדים.
- מניחים את הסיר על להבה בינונית, מתיזים ספריי שמן ומפזרים את גרעיני התירס בשכבה אחת. מערבבים ומכסים. לאחר מספר דקות יתחילו הגרעינים להתפוצץ. כאשר תדירות ה”פיצוצים” תרד משמעותית והסיר יתמלא בפופקורן, מכבים את האש.
- מוסיפים לסיר הפופקורן את החלב, השמנת, גרגירי הווניל, מקל הווניל הריק והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- מכבים את האש וממתינים 30 דקות. מסננים.
- מרתיחים שוב את התערובת המסוננת. מערבבים את החלמונים. מוסיפים מעט מהתערובת החמה לתוך החלמונים וטורפים. מחזירים לסיר על אש נמוכה ומבשלים עד לטמפרטורה של 82 מעלות, או עד שהתערובת מסמיכה קלות.
- מקררים את התערובת, יוצקים לתבניות סיליקון בצורה הרצויה, ומקפיאים ל-6 שעות לפחות (או מעבירים למכונת גלידה).
- מכינים את שוט השוקולד: מביאים לסף רתיחה את החלב ותמצית הווניל, מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש חלק. מגישים ליד הגלידה בתוספת השקדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
יצא ממש טעים הייתי ממליצה להוסיף עוד קצת סוכר לגלידה תודה ובתיאבון
היי בתיה, מתיקות היא עניין של טעם 🙂