גלידת פופקורן עם שוקולד חם

אודי ואושר מכינים גלידת פופקורן ביתית עם שוט של שוקולד חם. את הגלידה מקפיאים בתבניות ארטיקים או בכל תבנית סיליקון אחרת שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

שוט שוקולד

אופן הכנה

  1. חוצים את מקל הווניל ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים. שומרים את המקל הריק.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות. קוצצים דק את השקדים.
  3. מניחים את הסיר על להבה בינונית, מתיזים ספריי שמן ומפזרים את גרעיני התירס בשכבה אחת. מערבבים ומכסים. לאחר מספר דקות יתחילו הגרעינים להתפוצץ. כאשר תדירות ה”פיצוצים” תרד משמעותית והסיר יתמלא בפופקורן, מכבים את האש.
  4. מוסיפים לסיר הפופקורן את החלב, השמנת, גרגירי הווניל, מקל הווניל הריק והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  5. מכבים את האש וממתינים 30 דקות. מסננים.
  6. מרתיחים שוב את התערובת המסוננת. מערבבים את החלמונים. מוסיפים מעט מהתערובת החמה לתוך החלמונים וטורפים. מחזירים לסיר על אש נמוכה ומבשלים עד לטמפרטורה של 82 מעלות, או עד שהתערובת מסמיכה קלות.
  7. מקררים את התערובת, יוצקים לתבניות סיליקון בצורה הרצויה, ומקפיאים ל-6 שעות לפחות (או מעבירים למכונת גלידה).
  8. מכינים את שוט השוקולד: מביאים לסף רתיחה את החלב ותמצית הווניל, מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת גנאש חלק. מגישים ליד הגלידה בתוספת השקדים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 368.3 קק״ל 2209.9 קק״ל
פחמימות 48.2 גרם 289.5 גרם
שומן 15.6 גרם 93.6 גרם
נתרן 147.5 מ״ג 884.9 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 48.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.6 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 33.0 גרם
כולסטרול 210.1 מ״ג 1260.6 מ״ג
סידן 96.2 מ״ג 577.5 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״ג
אשלגן 218.8 מ״ג 1312.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שרון

    אם שופכים את זה לקופסא ולא לתבנית לארטיקים צריך מכונת גלידה או מספיק לשלוח להקפאה

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך במכונת גלידה. מספיק לשלוח להקפאה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody