דג ברוטב מתקתק עם קינואה וירוקים
ארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה: פילה דג עסיסי ורך צרוב במחבת ברוטב שום וצ'ילי מתוק שמשתלב נפלא עם תוספת של קינואה וירקות ירוקים
ארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה: פילה דג עסיסי ורך צרוב במחבת ברוטב שום וצ'ילי מתוק שמשתלב נפלא עם תוספת של קינואה וירקות ירוקים
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.5 קק״ל 761.1 קק״לפחמימות 8.5 גרם 16.9 גרםסוכר 1.1 גרם 2.2 גרםשומן 21.8 גרם 43.5 גרםנתרן 485.9 מ״ג 971.9 מ״גחלבון 34.6 גרם 69.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 3.4 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 75.3 מ״ג 150.5 מ״גסידן 47.3 מ״ג 94.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 817.6 מ״ג 1635.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות381
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.5 קק״ל 761.1 קק״לפחמימות 8.5 גרם 16.9 גרםסוכר 1.1 גרם 2.2 גרםשומן 21.8 גרם 43.5 גרםנתרן 485.9 מ״ג 971.9 מ״גחלבון 34.6 גרם 69.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 3.4 גרםשומן רווי 3.0 גרם 6.0 גרםכולסטרול 75.3 מ״ג 150.5 מ״גסידן 47.3 מ״ג 94.7 מ״גברזל 1.4 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 817.6 מ״ג 1635.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 381 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
350 גרם דג לבןדניס/ לברק/ אמנון, מפולט ללא עצמות
-
1/2 כוס שעועית ירוקה טרייה
-
1/2 כוס ברוקוליפרחי ברוקולי טריים
-
1/4 כוס קינואה
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות רוטב שום וצ’ילי מתוקשל קנור
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: שמים בסיר מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
- כאשר המים רותחים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים בדיוק 15 דקות. מסננים ומצננים, סוחטים את הנוזלים.
- חולטים את הירקות: שמים בסיר מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
- כאשר המים רותחים מוסיפים את הירקות, כל סוג ירק בנפרד.
- מבשלים עד אשר הירק רך אך לא רך מידי.
- מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה עם קרח ומים (על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק של הירקות).
- כעבור 10 דקות מסננים מהנוזלים.
- מכינים את התוספת של הירוקים והקינואה: מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את השעועית הירוקה ופרחי הברוקולי, מקפיצים כדקה.
- מוסיפים את הקינואה, מקפיצים כדקה נוספת.
- מוסיפים כף רוטב שום וצ’ילי מתוק, מתבלים במעט מלח ופלפל ומקפיצים דקה נוספת.
- צורבים את הדג: מתבלים את הדג במעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן. כאשר המחבת חמה, שמים את הדג, כאשר צד העור מונח על המחבת, צורבים למשך כ-2-3 דקות עד להשחמה.
- הופכים בעדינות הדג לצד השני וצורבים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים 2 כפות של הרוטב, מנמיכים את הלהבה וצורבים עד לזיגוג יפה של הדג.
- במידה והרוטב מצטמצם ניתן להוסיף מעט מים.
- הגשה: שמים בצלחת את הירקות והקינואה, מעליהם את הדג הצרוב ומגישים חם.
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: שמים בסיר מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
- כאשר המים רותחים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים בדיוק 15 דקות. מסננים ומצננים, סוחטים את הנוזלים.
- חולטים את הירקות: שמים בסיר מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
- כאשר המים רותחים מוסיפים את הירקות, כל סוג ירק בנפרד.
- מבשלים עד אשר הירק רך אך לא רך מידי.
- מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה עם קרח ומים (על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק של הירקות).
- כעבור 10 דקות מסננים מהנוזלים.
- מכינים את התוספת של הירוקים והקינואה: מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את השעועית הירוקה ופרחי הברוקולי, מקפיצים כדקה.
- מוסיפים את הקינואה, מקפיצים כדקה נוספת.
- מוסיפים כף רוטב שום וצ’ילי מתוק, מתבלים במעט מלח ופלפל ומקפיצים דקה נוספת.
- צורבים את הדג: מתבלים את הדג במעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן. כאשר המחבת חמה, שמים את הדג, כאשר צד העור מונח על המחבת, צורבים למשך כ-2-3 דקות עד להשחמה.
- הופכים בעדינות הדג לצד השני וצורבים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים 2 כפות של הרוטב, מנמיכים את הלהבה וצורבים עד לזיגוג יפה של הדג.
- במידה והרוטב מצטמצם ניתן להוסיף מעט מים.
- הגשה: שמים בצלחת את הירקות והקינואה, מעליהם את הדג הצרוב ומגישים חם.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן