החטיף הכי ישראלי הופך לעוגיות: עוגיות במבה מושלמות!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.1 קק״ל 2871.5 קק״לפחמימות 18.1 גרם 253.5 גרםשומן 12.1 גרם 170.0 גרםנתרן 356.3 מ״ג 4987.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 98.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 32.0 מ״ג 448.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 79.1 מ״ג 1107.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.1 קק״ל 2871.5 קק״לפחמימות 18.1 גרם 253.5 גרםשומן 12.1 גרם 170.0 גרםנתרן 356.3 מ״ג 4987.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 98.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 42.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 32.0 מ״ג 448.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 79.1 מ״ג 1107.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
המאכל הלאומי, הממכר, המשגע, התינוק של כולנו.
אין ישראלי שלא ידע מי הוא תינוק הבמבה, השובב המתוק וזה שמלווה את כולנו מהרגע בו אנחנו מתחילים ללעוס.
במבה הוא אחד החטיפים הכי מזוהים בישראליותו, הוא מסמל לכולנו בית וטעם מוכר ואהוב.
החלטתי להפוך את הטעם הזה לעוגיות המשגעות ביותר.
עוגיות בוטנים, שהן בעצם עוגיות במבה.
מתוקות ומלוחות, יבשות ונימוחות, מפנקות ומרגשות, בריאות ומאוזנות.
שילוב מנצח של זיכרונות ילדות, טעמים מחבקים ובריאות מופלאה.
המתכון הזה הוא סופר קל ומהיר והוא דורש מכם כמה מרכיבים בסיסיים כדי לחולל את הקסם.
הקסם מתרחש בביס המתפצח והנימוח ביותר, בפינוק מלוח ומתוק שגורם לכולם להרגיש הכי בבית בעולם.
כמה דקות בודדות והתנור שלכם הולך לנגן ריחות במבה נפלאים.
ימי חגיגות טעימים ומאושרים.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 205 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ביצים L
-
5 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1/2 כפית מלח דקלחובבי המלוח-מתוק מומלץ להוסיף כפית שלמה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות בוטנים קלוייםטחונים דק
-
1/2 כוס חלב סויהאו חלב צמחי אחר
-
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דקלבזוק מעל העוגיות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו, ומרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- מכניסים לקערה את כל המרכיבים: הביצים, החמאת בוטנים, המלח, הסוכר, הבוטנים הטחונים, החלב, השיבולת שועל והאבקת אפייה מערבבים היטב עם כף לעיסה דביקה ואחידה.
- יוצרים עיגולים בינונים בעזרת כף גלידה או עם ידיים מעט רטובות , ומניחים אותם על תבנית האפייה, משטחים אותם בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה ממש, ממש בעדינות אין צורך בשיטוח רציני לפני האפייה מפזרים מעט מלח על כל עוגייה.
- מכניסים לאפייה של 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו, ומרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- מכניסים לקערה את כל המרכיבים: הביצים, החמאת בוטנים, המלח, הסוכר, הבוטנים הטחונים, החלב, השיבולת שועל והאבקת אפייה מערבבים היטב עם כף לעיסה דביקה ואחידה.
- יוצרים עיגולים בינונים בעזרת כף גלידה או עם ידיים מעט רטובות , ומניחים אותם על תבנית האפייה, משטחים אותם בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה ממש, ממש בעדינות אין צורך בשיטוח רציני לפני האפייה מפזרים מעט מלח על כל עוגייה.
- מכניסים לאפייה של 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור.
הערות
- ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או סוכר קנים אורגני
- ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר
- ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים. אבל טעם הבמבה פחות יהיה מורגש
- ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות
- איך טוחנים בוטנים: מכניסים לבלנדר / מטחנת תבלינים כוס וחצי בוטנים קלויים וטחנים אותם בפולסים לקבלת פירורי בוטנים
הערות
- ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או סוכר קנים אורגני
- ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר
- ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים. אבל טעם הבמבה פחות יהיה מורגש
- ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות
- איך טוחנים בוטנים: מכניסים לבלנדר / מטחנת תבלינים כוס וחצי בוטנים קלויים וטחנים אותם בפולסים לקבלת פירורי בוטנים