אפרת ליכטנשטט עם המבורגר פטריות טעים במיוחד
המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.3 קק״ל 1718.0 קק״לפחמימות 36.6 גרם 219.7 גרםשומן 10.8 גרם 64.6 גרםנתרן 894.2 מ״ג 5365.1 מ״גחלבון 12.2 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 78.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 58.5 מ״ג 351.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 851.6 מ״ג 5109.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות286
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.3 קק״ל 1718.0 קק״לפחמימות 36.6 גרם 219.7 גרםשומן 10.8 גרם 64.6 גרםנתרן 894.2 מ״ג 5365.1 מ״גחלבון 12.2 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 78.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 58.5 מ״ג 351.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 851.6 מ״ג 5109.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 286 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
המבורגרים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
500 גרם פטריות פורטובלו
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
1/4 כוס אורז לבן
-
2/3 כוס עדשים ירוקות
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
6 לחמניות המבורגר בינוניים
-
6 עלי חסה רומית
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 עגבנייה בינוני
-
3 מלפפונים חמוצים בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
- בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
- קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
- במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
- יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
- מתיזים מעט תרסיס שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
- מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
- מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
- בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
- קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
- במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
- יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
- מתיזים מעט תרסיס שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
- מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
- מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (53)
החומרים טעימים מאוד אבל אין לכידות. הקציצות מתפרקות. מה אפשא חהוסיף על מנת שתהיינה שלמות
היי חדוה, חשוב לעבד את העיסה היטב במעבד המזון, היא אמורה להתאחד ללא דבר נוסף
אין לכידות. התפרק שהרמתי עם התרבד