המבורגר פטריות טעים במיוחד

המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
  2. מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
  3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
  4. קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
  5. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט
  7. במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
  8. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
  9. מתיזים מעט שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
  10. מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
  11. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 288.2 קק״ל 1729.4 קק״ל
פחמימות 34.1 גרם 204.9 גרם
שומן 12.1 גרם 72.3 גרם
נתרן 978.6 מ״ג 5871.8 מ״ג
חלבון 11.9 גרם 71.1 גרם
סיבים תזונתיים 12.8 גרם 76.9 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 53.3 מ״ג 319.6 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 21.5 מ״ג
אשלגן 826.8 מ״ג 4960.8 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (15)

    Avatar
    קציצות

    ניסיתי להכין והקציצות התפרקו לי. אבל הטעם היה מעולה. רעיון למה התפרק? והאם הכמויות הן לפני בישול או אחרי?

      Avatar
      Foody Foody

      כל הכמויות הן לפני בישול. לגבי התפרקות הקציצות – אפרת מציעה להמשיך לטחון עוד קצת את התערובת עד שמצליחים ליצור קציצה עם היד. זה בדרך כלל סמן שהקציצה לא תתפרק לאחר האפייה.

    Avatar
    אורה כהן

    האם ניתן לוותר על עדשים וקטניות אחרות

      Avatar
      Foody Foody

      לא, היות שהם תורמים ליציבות של ההמבורגר. זה מתכון נ-פ-ל-א

    Avatar
    אוריה כהן

    ניתן לטגן את ההמבורגר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, בשמן נמוך מאוד וזהירות כשהופכים אותו

    Avatar
    אוריה כהן

    אפשר להשתמש בפטריות אחרות-למשל שמפניון בקופסת שימורים?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אך עדיף בטריות

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody