אפרת ליכטנשטט עם המבורגר פטריות טעים במיוחד

המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    286
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 286.3 קק״ל 1718.0 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 219.7 גרם
    שומן 10.8 גרם 64.6 גרם
    נתרן 894.2 מ״ג 5365.1 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 13.1 גרם 78.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 58.5 מ״ג 351.0 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 851.6 מ״ג 5109.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    286
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 286.3 קק״ל 1718.0 קק״ל
    פחמימות 36.6 גרם 219.7 גרם
    שומן 10.8 גרם 64.6 גרם
    נתרן 894.2 מ״ג 5365.1 מ״ג
    חלבון 12.2 גרם 73.1 גרם
    סיבים תזונתיים 13.1 גרם 78.6 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 58.5 מ״ג 351.0 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.1 מ״ג
    אשלגן 851.6 מ״ג 5109.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

המבורגרים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
  2. בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
  3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
  4. קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
  5. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  7. במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
  8. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
  9. מתיזים מעט תרסיס שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
  10. מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
  11. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפרת ליכטנשטט עם המבורגר פטריות טעים במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (52)

Avatar

    Avatar
    חדוה אגוזי

    החומרים טעימים מאוד אבל אין לכידות. הקציצות מתפרקות. מה אפשא חהוסיף על מנת שתהיינה שלמות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חדוה, חשוב לעבד את העיסה היטב במעבד המזון, היא אמורה להתאחד ללא דבר נוסף

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות