המבורגר פטריות טעים במיוחד

המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
  2. מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
  3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
  4. קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
  5. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט
  7. במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
  8. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
  9. מתיזים מעט שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
  10. מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
  11. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 278.7 קק״ל 1672.2 קק״ל
פחמימות 32.5 גרם 195.1 גרם
שומן 12.0 גרם 72.2 גרם
נתרן 978.5 מ״ג 5870.9 מ״ג
חלבון 11.2 גרם 67.1 גרם
סיבים תזונתיים 12.0 גרם 71.9 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 51.8 מ״ג 310.6 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 20.3 מ״ג
אשלגן 801.0 מ״ג 4806.1 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    חנה רחל

    אני החלפתי את הפקאן בשקדים לבנים, יצא פיצוץ . טעים יאמי. תודה על מתכון מהמהם

    Avatar
    Ofira Pollatchek

    שלום, תודה רבה על אתר מקסים ומעורר תיאבון. האם ניתן להחליף את העדשים הירוקות בשעועית מש?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט, אין שום בעיה

      Avatar
      Michal Gur Shavit

      האם אפשר להשתמש בפטריות מסוג אחר? האם חייבים את האורז או שאפשר להשתמש במשהו שאינו פחמימתי במקום?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody