אפרת ליכטנשטט עם המבורגר פטריות טעים במיוחד

המבורגר טבעוני מפטריות שנותן ״פייט״ רציני לכל המבורגר בשרי שתכינו, והוא כמובן בריא יותר בזכות מרכיבים כמו עדשים ואגוזים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

המבורגרים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
  2. בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד שהן רכות מאוד. מסננים ושומרים בצד.
  3. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. אפשר גם להשתמש באורז לבן שנשאר מארוחה אחרת.
  4. קולפים וקוצצים גס את הבצל. קוצצים גס את הפטריות.
  5. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-15 דקות נוספות תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  7. במעבד מזון שמים את תערובת הפטריות, אגוזים, אורז ועדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה, אם זה מצליח סימן שהתערובת מוכנה.
  8. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
  9. מתיזים מעט תרסיס שמן על הקציצות או שמורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים כ-25-30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
  10. מכינים את הירקות להגשה: פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות ואת המלפפונים לחצי לאורכם.
  11. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה עם ירקות טריים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 286.3 קק״ל 1718.0 קק״ל
פחמימות 36.6 גרם 219.7 גרם
שומן 10.8 גרם 64.6 גרם
נתרן 894.3 מ״ג 5365.8 מ״ג
חלבון 12.2 גרם 73.1 גרם
סיבים תזונתיים 13.1 גרם 78.8 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 6.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 61.3 מ״ג 367.9 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 22.6 מ״ג
אשלגן 864.9 מ״ג 5189.6 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    זוהר אסיג

    היי, ניתן להחליף את האורז בקינואה או בורגול?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן זה אפשרי. יכול להיות שתדרש כמות גדולה יותר מהאורז. יש להוסיף מעט למעבד המזון, לטחון ולהמשיך עד שהתערובת נוחה לעבודה. בהצלחה!

    Avatar
    עדי ירחי

    זה יצא ממש ממש טעים, רק שמתפורר, לא קציצה, יותר מחית, מה אפשר לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, יכול להיות שלא טחנת מספיק את הבלילה. ראו סעיף 7. הבלילה צריכה להיות במרקם פירורי ולא פירה (לא מחית חלקה). מומלץ להעזר גם בסרטון המצורף. בהצלחה רבה (:

הצג עוד