מרגישים מימונה באוויר – מתכון למופלטה מושלמת מבית יונית צוקרמן
יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין מתכון למופלטה המושלמת שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין מתכון למופלטה המושלמת שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.5 קק״ל 7304.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 764.6 גרםשומן 14.0 גרם 419.4 גרםנתרן 260.8 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 3.7 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.9 גרם 28.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות244
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.5 קק״ל 7304.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 764.6 גרםשומן 14.0 גרם 419.4 גרםנתרן 260.8 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 3.7 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.9 גרם 28.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 244 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
3 כוסות מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
2 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים כ-2 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
- קורצים מהבצק כדורים שווים. 20 למופלטות גדולות או 30 לקטנות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה טבעי סנו סושי ושופכים מעליו חצי כוס מהשמן. את שאר השמן מניחים בקערה קטנה. טובלים כל כדור בקערת השמן ומניחים על גבי התבנית.
- את השמן שנשאר שופכים מעל לכדורי הבצק ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק בעזרת נייר אפיה משומן שמניחים מעל ומתחת לבצק ומערוך.
- מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ומניחים עליה את המופלטה הראשונה. ברגע שהיא מזהיבה הופכים אותה ועל הצד הזהוב מניחים מופלטה חדשה. כשהצד התחתון זהוב הופכים שוב ומניחים מעל מופלטה חדשה. ממשיכים עד שמקבלים ערמה יפה של מופלטות.
- מורחים דבש וחמאה ומברכים באהבה תרבחו ותסעדו.
אופן הכנה
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים כ-2 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
- קורצים מהבצק כדורים שווים. 20 למופלטות גדולות או 30 לקטנות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה טבעי סנו סושי ושופכים מעליו חצי כוס מהשמן. את שאר השמן מניחים בקערה קטנה. טובלים כל כדור בקערת השמן ומניחים על גבי התבנית.
- את השמן שנשאר שופכים מעל לכדורי הבצק ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
- מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק בעזרת נייר אפיה משומן שמניחים מעל ומתחת לבצק ומערוך.
- מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ומניחים עליה את המופלטה הראשונה. ברגע שהיא מזהיבה הופכים אותה ועל הצד הזהוב מניחים מופלטה חדשה. כשהצד התחתון זהוב הופכים שוב ומניחים מעל מופלטה חדשה. ממשיכים עד שמקבלים ערמה יפה של מופלטות.
- מורחים דבש וחמאה ומברכים באהבה תרבחו ותסעדו.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (25)
רציתי לשאול בסרטון את אומרת כף שמרים ובמתכון רשום 2 כפות שמרים…מה באמת?
הי שרה. צריך לשים 2 כפות שמרים 🙂
מושלם! חוזרת למתכוןהזנ כל פעם מחדש!
יצא ממש מושלם וניסיתי הרבה מתכונים.
משמח מאוד לקרוא שיראל!
המתכונים של פודי הכי טובים שיש! כל מתכון שלכם מנצח כבר שנים במטבח שלי!❤️❤️❤️
הי מרטין, איזה כיף לשמוע!