מרגישים מימונה באוויר – מתכון של מופלטה מושלמת מבית יונית צוקרמן

יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין את המופלטות המושלמות שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
יונית צוקרמן, מלכת המופלטות, מלמדת להכין את המופלטות המושלמות שלה, צעד אחרי צעד, כדי שתוכלו גם אתם להכין אותן בבית ולארח מימונה כהלכתה
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
48 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    242
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 242.0 קק״ל 7259.5 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 762.3 גרם
    שומן 14.0 גרם 418.7 גרם
    נתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 28.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    242
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 242.0 קק״ל 7259.5 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 762.3 גרם
    שומן 14.0 גרם 418.7 גרם
    נתרן 259.6 מ״ג 7787.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 30.2 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 28.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.0 מ״ג 150.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 35.7 מ״ג 1070.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
48 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים. לשים כ-2 דקות במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
  3. קורצים מהבצק כדורים שווים. 20 למופלטות גדולות או 30 לקטנות.
  4.  מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ושופכים מעליו חצי כוס מהשמן. את שאר השמן מניחים בקערה קטנה. טובלים כל כדור בקערת השמן ומניחים על גבי התבנית.
  5. את השמן שנשאר שופכים מעל לכדורי הבצק ונותנים לבצק מנוחה של חצי שעה.
  6. מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק בעזרת נייר אפיה משומן שמניחים מעל ומתחת לבצק ומערוך.
  7. מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ומניחים עליה את המופלטה הראשונה. ברגע שהיא מזהיבה הופכים אותה ועל הצד הזהוב מניחים מופלטה חדשה. כשהצד התחתון זהוב הופכים שוב ומניחים מעל מופלטה חדשה. ממשיכים עד שמקבלים ערמה יפה של מופלטות.
  8. מורחים דבש וחמאה ומברכים באהבה תרבחו ותסעדו.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרגישים מימונה באוויר – מתכון של מופלטה מושלמת מבית יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    מעין

    יצא מעולה. מצש כמו של סבתא!!!

    Avatar
    טלי

    יצא מעולה, הוספתי את המים בהדרגה. כמעט 3 כוסות הכנסתי.

    Avatar
    יערה חיים

    היי . רציתי לשאול . לא ראיתי את הסרטון אבל אני לא יודעת אם את אומרת את זה שם או לא . אבל ממש מעניין אותי מה העניין של הערמה של המופלטות . למה לא עושים אחת ומוציאים ושמים עוד אחת . מה העניין של הערמה . אשמח לתשובה תודה רבה😍

      Avatar
      אילנה

      גם אני ממש אשמח לתשובה. בסרטון אין תשובה לשאלה הזו. ואני בהחלט סקרנית. איך המופלאה בכלל אמורה להאפות כשהיא נוגעת המופלאה אחרת ולא במחבת החמה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אז ככה: מופלטה ראשונה מטגנים משני הצדדים. מופלטה שנייה מניחים על הראשונה והופכים כך שהיא תבוא במגע עם המחבת. מופלטה שלישית מניחים מעל והופכים את הערימה כך שהיא תבוא במגע עם המחבת. כלומר, כל מופלטה כן נוגעת ישירות במחבת מצד אחד שלה ואילו הצד השני נאפה מהחום שבערימת המופלטות ולכן חשוב להקפיד להכין מופלטות בשיטת הערימה, כמו הסבתות המרוקאיות 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      הערימה של המופלטות נועדה כדי לשמור על החום בין המופלטות וכך הן יוצאות רכות רכות. אם תטגני אחת אחת, המופלטות יצאו קריספיות וכל המהות של המופלטה הרכה תתבטל. הסבתות המרוקאיות יודעות מה הן עושות, האמיני לנו 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות