-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2130.3 קק״ל 4260.6 קק״לפחמימות 326.8 גרם 653.5 גרםשומן 111.7 גרם 223.4 גרםנתרן 483.4 מ״ג 966.8 מ״גחלבון 35.6 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרםשומן רווי 61.2 גרם 122.3 גרםכולסטרול 729.1 מ״ג 1458.2 מ״גסידן 279.0 מ״ג 558.0 מ״גברזל 3.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 2580.6 מ״ג 5161.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2130
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2130.3 קק״ל 4260.6 קק״לפחמימות 326.8 גרם 653.5 גרםשומן 111.7 גרם 223.4 גרםנתרן 483.4 מ״ג 966.8 מ״גחלבון 35.6 גרם 71.2 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרםשומן רווי 61.2 גרם 122.3 גרםכולסטרול 729.1 מ״ג 1458.2 מ״גסידן 279.0 מ״ג 558.0 מ״גברזל 3.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 2580.6 מ״ג 5161.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
העוגה הבחושה הזו כל כך נהדרת, והתאהבתי בה כל כך כבר כשהיא יצאה מהתנור – שפשוט הייתי חייבת לקרוא לה בשם “המושלמת”. אז מה אם כבר יש לי עוגה בשם “המושלמת ליד הקפה”? זו תהיה “המושלמת ליד הקפה 2″… לא צריך כאן מיקסר, כי את הבצק מכינים בקלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון. ואם אין לכם גם מעבד מזון, אפשר אפילו בידיים (מאחדים את החמאה והחומרים היבשים לפירורים בלישה ידנית קצרה, ואחרי הוספת החומרים הרטובים עוברים למטרפה).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2130 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
3 ביצים L
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
יש תחליף לשמנת חמוצה כדי שהעוגה תהייה פרווה?
כן, אפשר להשתמש ביוגורט צמחי. בהצלחה!
תודה לך אפשר להשתמש באבקת סוכר?
היי, כן זה אפשרי עם אבקת סוכר אך מספיקה 3/4 כוס אבקת סוכר ולא כוס מלאה. בהצלחה!
איפה שומרים אותה? במקרר בגלל השמנת? או בחוץ? רק שלא יהיה בה עובש. ולאפות על טורבו או רגיל?
רצוי לאפות את העוגה בתוכנית רגילה (חום עליון תחתון). ניתן לשמור את העוגה בכלי אטום, במקום קריר, מוצל ויבש (ולא במקרר) משום שחורף כרגע ומזג האויר קריר… בהצלחה!