המשימה: בשר מפורק
כשתגישו את זה כולם יחשבו שטרחתם שעות, אבל בשר מפורק זאת למעשה מנה ממש קלה להכנה, שהכי כיף לאכול אותה עם ירוקים ואורז לבן בתוך באן אוורירי
כשתגישו את זה כולם יחשבו שטרחתם שעות, אבל בשר מפורק זאת למעשה מנה ממש קלה להכנה, שהכי כיף לאכול אותה עם ירוקים ואורז לבן בתוך באן אוורירי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.7 קק״ל 3189.9 קק״לפחמימות 37.6 גרם 301.0 גרםסוכר 20.5 גרם 164.3 גרםשומן 26.8 גרם 214.1 גרםנתרן 193.3 מ״ג 1546.5 מ״גחלבון 57.5 גרם 460.2 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 118.7 גרםשומן רווי 18.0 גרם 144.1 גרםכולסטרול 306.6 מ״ג 2452.6 מ״גסידן 38.4 מ״ג 306.9 מ״גברזל 17.1 מ״ג 136.5 מ״גאשלגן 76.8 מ״ג 614.3 מ״גאבץ 21.7 מ״ג 173.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות399
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.7 קק״ל 3189.9 קק״לפחמימות 37.6 גרם 301.0 גרםסוכר 20.5 גרם 164.3 גרםשומן 26.8 גרם 214.1 גרםנתרן 193.3 מ״ג 1546.5 מ״גחלבון 57.5 גרם 460.2 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 118.7 גרםשומן רווי 18.0 גרם 144.1 גרםכולסטרול 306.6 מ״ג 2452.6 מ״גסידן 38.4 מ״ג 306.9 מ״גברזל 17.1 מ״ג 136.5 מ״גאשלגן 76.8 מ״ג 614.3 מ״גאבץ 21.7 מ״ג 173.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 399 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר כתףחתוך לקוביות צלי
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 בצליםפרוסים גס
-
חריף (לא חובה), חתוך לפרוסות
-
5 שיני שוםחתוכות לפרוסות
-
טיפה שורש ג’ינג’רחתוך לפרוסות דקות (כמות כמו 5 שיני שום)
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
2 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור
-
1 כף רכז תמרהינדי(לא חובה)
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כוס מים
הגשה
-
2 כוסות אורז לבן מבושלאו 8 לחמנוית באן או 8 מיני בגט
אופן הכנה
- מחממים סיר כבד ומטגנים בו את פרוסות הבצל עם מעט שמן, עד שהן משחימות קלות.
- ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. מוסיפים את הבשר לסיר עם הבצל וצורבים אותו מכל הכיוונים עד שצבעו משתנה.
- מוסיפים את הפלפל הירוק, השום, הג’ינג’ר, הרטבים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבת הגז הכי נמוכה ומבשלים במכסה סגור למשך כ-3 שעות על האש הנמוכה ביותר. מידי פעם בודקים שנשארו נוזלים, ואם אין, מוסיפים מעט מים.
- מכבים את האש, ובעזרת שני מזלגות “מפרקים” את הבשר לסיבים ארוכים וצרים. הבשר אמור להיות רך מאוד וזו פעולה קלה. אם יש חלקים שומניים, אפשר להוציא אותם מהסיר.
- מגישים את הבשר המפורק לצד צלחת מלאה ירוקים ואורז לבן, או בתוך באן או בגט עם הירוקים בפנים.
אופן הכנה
- מחממים סיר כבד ומטגנים בו את פרוסות הבצל עם מעט שמן, עד שהן משחימות קלות.
- ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. מוסיפים את הבשר לסיר עם הבצל וצורבים אותו מכל הכיוונים עד שצבעו משתנה.
- מוסיפים את הפלפל הירוק, השום, הג’ינג’ר, הרטבים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבת הגז הכי נמוכה ומבשלים במכסה סגור למשך כ-3 שעות על האש הנמוכה ביותר. מידי פעם בודקים שנשארו נוזלים, ואם אין, מוסיפים מעט מים.
- מכבים את האש, ובעזרת שני מזלגות “מפרקים” את הבשר לסיבים ארוכים וצרים. הבשר אמור להיות רך מאוד וזו פעולה קלה. אם יש חלקים שומניים, אפשר להוציא אותם מהסיר.
- מגישים את הבשר המפורק לצד צלחת מלאה ירוקים ואורז לבן, או בתוך באן או בגט עם הירוקים בפנים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך מקפיאים?
בקופסה אטומה