הסלט של רות: סלט החצילים הכי טעים שיש!
סלט חצילים במיונז, עשיר בטעמים וקל להכנה שאתם חייבים לנסות - מחצילים ובצל שנאפים בתנור, עם ביצים קשות ופלפל אדום. המנה הראשונה הכי טובה על השולחן, באחריות!
סלט חצילים במיונז, עשיר בטעמים וקל להכנה שאתם חייבים לנסות - מחצילים ובצל שנאפים בתנור, עם ביצים קשות ופלפל אדום. המנה הראשונה הכי טובה על השולחן, באחריות!
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.9 קק״ל 1547.2 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.3 גרםשומן 17.8 גרם 106.9 גרםנתרן 321.4 מ״ג 1928.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 41.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.5 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״גסידן 35.2 מ״ג 211.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 546.8 מ״ג 3280.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.9 קק״ל 1547.2 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.3 גרםשומן 17.8 גרם 106.9 גרםנתרן 321.4 מ״ג 1928.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 41.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.5 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״גסידן 35.2 מ״ג 211.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 546.8 מ״ג 3280.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 258 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים גדולים
-
2 בצלים גדולים
-
1 פלפל אדום גדול
-
5 כפות שמן זית
-
4 כפות מיונז
-
2 ביצים קשות L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את החצילים ופורסים לעובי של כ-1 ס”מ.
- פורסים את הבצלים לטבעות בעובי של כ-1 ס”מ.
- שוטפים את הפלפל, מוציאים את הליבה וחותכים לכמה חתיכות גסות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה טבעי סנו סושי.
- מפזרים את פרוסות החציל על גבי התבנית ועליהן את פרוסות הבצל והפלפל (אפשר בכמה שכבות ואפשר בשתי תבניות אם יש לכם יותר מדי פרוסות).
- מזלפים מעל הכל את שמן הזית ומכניסים לתנור לכחצי שעה (עד שהחצילים מתרככים).
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- מעבירים את החצילים, הבצל והפלפל האפויים לקערת מעבד המזון (אפשר גם לטחון בקערה עם בלנדר מוט) מוסיפים את המיונז, הביצים הקשות, המלח והפלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
- לאחסון ניתן לשים בקערה, לכסות בכיסוי ניילון סנו סושי ולשמור במקרר.
אופן הכנה
- שוטפים את החצילים ופורסים לעובי של כ-1 ס”מ.
- פורסים את הבצלים לטבעות בעובי של כ-1 ס”מ.
- שוטפים את הפלפל, מוציאים את הליבה וחותכים לכמה חתיכות גסות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה טבעי סנו סושי.
- מפזרים את פרוסות החציל על גבי התבנית ועליהן את פרוסות הבצל והפלפל (אפשר בכמה שכבות ואפשר בשתי תבניות אם יש לכם יותר מדי פרוסות).
- מזלפים מעל הכל את שמן הזית ומכניסים לתנור לכחצי שעה (עד שהחצילים מתרככים).
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- מעבירים את החצילים, הבצל והפלפל האפויים לקערת מעבד המזון (אפשר גם לטחון בקערה עם בלנדר מוט) מוסיפים את המיונז, הביצים הקשות, המלח והפלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
- לאחסון ניתן לשים בקערה, לכסות בכיסוי ניילון סנו סושי ולשמור במקרר.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (24)
יצא מאד טעים ! בתמונה יש להראות שהסלט ורדרד מהגמבה
היי דבורה, חלק מהתמונות אתר נלקחו ממאגר תמונות ולכן לא מייצגות את מרכיבי המתכון.
נראה טעים אבל הצילום אינו תואם את המרכיבים-היכן הפלפל האדום? גם לאחר טחינת המרכיבים, צריכות להראות נקודות אדומות
היי פנינה, חלק מהתמונות באתר נלקחות ממאגר תמונות.
המתכון טוב מאוד ,אני קילפתי את החציל ועשיתי ללא פלפל. יצא טעים מאוד,תודה