מרשים וקליל: סלט עוף עם אורז בסמטי קלוי קראנץ’

איך הופכים סלט קל למנה מרשימה? שמים אותו בתוך עלי חסה! מתכון קל להכנת סלט עם עוף מפורק, עשבי תיבול וקראנץ' אורז מדליק
איך הופכים סלט קל למנה מרשימה? שמים אותו בתוך עלי חסה! מתכון קל להכנת סלט עם עוף מפורק, עשבי תיבול וקראנץ' אורז מדליק
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2377.9 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 140.4 גרם
    שומן 14.2 גרם 113.9 גרם
    נתרן 58.2 מ״ג 466.0 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 70.7 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 147.0 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 23.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 460.2 מ״ג 3681.6 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2969.5 מ״ג 23755.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    297
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 297.2 קק״ל 2377.9 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 140.4 גרם
    שומן 14.2 גרם 113.9 גרם
    נתרן 58.2 מ״ג 466.0 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 70.7 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 147.0 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 23.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 460.2 מ״ג 3681.6 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2969.5 מ״ג 23755.7 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

בין אם נשאר לכם עוף שסבתא אמרה שאסור לזרוק ובין אם בחרתם להכין במיוחד בשביל המתכון הזה עוף – כך או כך הסלט הזה יהיה כוכב השולחן! סלט עוף מופלא עם המון עשבי תיבול וטריק לקראנץ’ טעים במיוחד עם אורז בסמטי קלוי שמגישים בתוך עלי חסה או פרנה רכה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את חזה העוף (בישול במים עם מעט תבלינים, צריבה במחבת או אידוי) ומצננים. לחילופין, ניתן להשתמש בשאריות של עוף מיום קודם (עוף צלוי, תבשיל, מרק - פשוט לפרק את בשר העוף מהעצמות). קוצצים את העוף גס ומעבירים לקערה גדולה - ראו טיפ מהקצב!
  2. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים של הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. קולים את האורז במחבת קטנה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד 2-3 דקות להזהבה.
  4. טוחנים את האורז במטחנת תבלינים או במכתש ועלי למרקם גרגירי מעט.
  5. פורסים חצי מהפרנה וממלאים בסלט, מפזרים קראנץ’ אורז מעל ואוכלים בידיים. לחילופין, מסדרים לבבות חסת אייסברג או אנדיב על צלחת הגשה, עורמים מעל החסה את הסלט ומפזרים קראנץ’ אורז.

    סלט עוף ואורז קראנצ'י3
    ממלאים את החסה בסלט העוף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרשים וקליל: סלט עוף עם אורז בסמטי קלוי קראנץ’

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות