-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 406.9 קק״ל 1627.7 קק״לפחמימות 52.1 גרם 208.4 גרםסוכר 2.3 גרם 9.3 גרםשומן 9.1 גרם 36.4 גרםנתרן 950.1 מ״ג 3800.5 מ״גחלבון 34.9 גרם 139.5 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 9.0 גרםכולסטרול 148.0 מ״ג 591.9 מ״גסידן 79.3 מ״ג 317.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 900.8 מ״ג 3603.1 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 18.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות407
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 406.9 קק״ל 1627.7 קק״לפחמימות 52.1 גרם 208.4 גרםסוכר 2.3 גרם 9.3 גרםשומן 9.1 גרם 36.4 גרםנתרן 950.1 מ״ג 3800.5 מ״גחלבון 34.9 גרם 139.5 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרםשומן רווי 2.2 גרם 9.0 גרםכולסטרול 148.0 מ״ג 591.9 מ״גסידן 79.3 מ״ג 317.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 900.8 מ״ג 3603.1 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 18.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 407 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציר מרק
-
300 גרם חזה עוף שלם
-
2 כפות ציר עוףמהולות ב1.5 ליטר מים רותחים
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבשלפי מידת החריפות הרצויה
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/2 כפית פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור טחון
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כפית סוכר לבן
-
4 כפות חומץ אורזלפי הטעם
מרק
פטריות
-
200 גרם פטריות שיטאקה מיובשות
הגשה
-
1 חבילה בצל ירוקחתוך לפרוסות
אופן הכנה
- שמים את פטריות השיטאקי בקערה עם כמות גדולה של מים רותחים ומשרים במשך 30 דקות, או עד שהן מתרככות. מסננים, חותכים דק ושומרים בצד.
- מכינים את הציר: שמים בסיר את ציר העוף המהול במים הרותחים.
- מוסיפים את הצ’ילי, הסויה, הג’ינג’ר, הפלפל ושמן השומשום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העוף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהוא מבושל. מוציאים את העוף ומפרקים באותו עזרת שני מזלגות או אצבעות.
- מכינים את המרק: מוסיפים לסיר את הסוכר והחומץ ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות, הטופו, לבבות הדקל והעוף, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערית את המים והקורנפלור לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומערבבים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהמרק מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים כל הזמן עד שהן נטמעות במרק בצורת “סרטי ביצים”.
- מוסיפים מלח לפי הטעם ומתקנים את התיבול: מוסיפים עוד חומץ לחמיצות או עוד צ’ילי לחריפות.
- מפזרים בצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- שמים את פטריות השיטאקי בקערה עם כמות גדולה של מים רותחים ומשרים במשך 30 דקות, או עד שהן מתרככות. מסננים, חותכים דק ושומרים בצד.
- מכינים את הציר: שמים בסיר את ציר העוף המהול במים הרותחים.
- מוסיפים את הצ’ילי, הסויה, הג’ינג’ר, הפלפל ושמן השומשום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העוף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהוא מבושל. מוציאים את העוף ומפרקים באותו עזרת שני מזלגות או אצבעות.
- מכינים את המרק: מוסיפים לסיר את הסוכר והחומץ ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות, הטופו, לבבות הדקל והעוף, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערית את המים והקורנפלור לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומערבבים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהמרק מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים כל הזמן עד שהן נטמעות במרק בצורת “סרטי ביצים”.
- מוסיפים מלח לפי הטעם ומתקנים את התיבול: מוסיפים עוד חומץ לחמיצות או עוד צ’ילי לחריפות.
- מפזרים בצל ירוק ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן