-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3690.1 קק״ל 3690.1 קק״לפחמימות 245.6 גרם 245.6 גרםשומן 270.8 גרם 270.8 גרםנתרן 1632.8 מ״ג 1632.8 מ״גחלבון 41.5 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 34.3 גרם 34.3 גרםשומן רווי 39.0 גרם 39.0 גרםכולסטרול 110.2 מ״ג 110.2 מ״גסידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1549.9 מ״ג 1549.9 מ״גאבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות3690
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3690.1 קק״ל 3690.1 קק״לפחמימות 245.6 גרם 245.6 גרםשומן 270.8 גרם 270.8 גרםנתרן 1632.8 מ״ג 1632.8 מ״גחלבון 41.5 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 34.3 גרם 34.3 גרםשומן רווי 39.0 גרם 39.0 גרםכולסטרול 110.2 מ״ג 110.2 מ״גסידן 281.7 מ״ג 281.7 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1549.9 מ״ג 1549.9 מ״גאבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 3690 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
140גרם או 1 כוס קמח כוסמין מלאאפשר להחליף חצי בקמח כוסמין לבן
-
2כפות או 20 גרם קורנפלור
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
40גרם או 4 כפות אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות חלב 3%
מלית פקאן
-
200 גרם אגוזי פקאןקצוצים דק
-
50 גרם חמאהמומסת
-
100 גרם סוכר חום כהההחלפה לדבשחזרה לסוכר חום כהה1/3 כוס דבש
-
40גרם או 2 כפות סירופ מייפל
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף חלב 3%
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ווניל ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.
- אופים במשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- מכינים מלית פקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים די דקים.
- בקערה מערבבים יחד חמאה מומסת, סוכר, דבש, מלח וחלב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.
- יוצקים את התערובת על גבי הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
- אופים במשך 10-13 דקות או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
- שומרים בצנצנת עוגיות, או בקופסא אטומה.
לעוד מתכונים לעוגות טעימות בפודי, לחצו כאן:
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ווניל ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.
- אופים במשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- מכינים מלית פקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים די דקים.
- בקערה מערבבים יחד חמאה מומסת, סוכר, דבש, מלח וחלב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.
- יוצקים את התערובת על גבי הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
- אופים במשך 10-13 דקות או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
- שומרים בצנצנת עוגיות, או בקופסא אטומה.
לעוד מתכונים לעוגות טעימות בפודי, לחצו כאן:
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
האם שומרים במקרר?
אפשר לשמור בקופסא סגורה היטב במקרר או בטמפ’ החדר.
יש אפשרות להכין את זה פרווה? להחליף את החמאה והחלב?
אהלן, האם ניתן השתמש בקמח לבן?תודה!
בוודאי, אין שום בעיה
מה כמות הקמח הלבן שמחליפה את קמח הכוסמין?
קמח כוסמין לבן וקמח לבן די דומים ואפשר להמיר באותו היחס. מה שכן עלול להשתנות זו כמות הנוזלים כך שאם הבצק יוצא מעט דביק מדי אפשר להוסיף עוד קצת קמח או פשוט להוסיף מלכתחילה לאט ובזרם דק את הנוזלים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. בהצלחה!