-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1691.0 קק״ל 10145.8 קק״לפחמימות 128.8 גרם 772.7 גרםשומן 85.5 גרם 512.7 גרםנתרן 2974.1 מ״ג 17844.8 מ״גחלבון 88.6 גרם 531.4 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 76.5 גרםשומן רווי 21.5 גרם 129.1 גרםכולסטרול 454.3 מ״ג 2725.6 מ״גסידן 89.8 מ״ג 538.7 מ״גברזל 9.2 מ״ג 55.1 מ״גאשלגן 947.2 מ״ג 5683.0 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 26.1 מ״גסגור
-
מרכיבים41
-
הכנה 45 דק׳כולל 12 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1691
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1691.0 קק״ל 10145.8 קק״לפחמימות 128.8 גרם 772.7 גרםשומן 85.5 גרם 512.7 גרםנתרן 2974.1 מ״ג 17844.8 מ״גחלבון 88.6 גרם 531.4 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 76.5 גרםשומן רווי 21.5 גרם 129.1 גרםכולסטרול 454.3 מ״ג 2725.6 מ״גסידן 89.8 מ״ג 538.7 מ״גברזל 9.2 מ״ג 55.1 מ״גאשלגן 947.2 מ״ג 5683.0 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 26.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 41 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 12 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1691 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סיר חמין
-
1/3 כוס שמן זיתלטיגון הבשר
-
800 גרם אוסובוקו עגל
-
800 גרם אסאדוחתוך או צלי כתף חתוך
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסלטיגון הבשר
-
1/2 כפית מלח דקלטיגון הבשר
-
6 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםשהושרו 12 שעות
-
1 כף פפריקה מתוקהבשמן
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פלפל שחור טחוןאו פלפל לבן
-
1 כף שטוחה מלח דקאו לפי טעם אישי
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
8 ביצים M
אורז
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטיאו אורז יסמין, שטוף ומסונן
-
1/2 כוס צימוקים כהיםלא חובה, מוסיף המון
-
1/2 כפית פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
3 כפות שמן זית
חיטה
-
1 1/2 כוסות חיטהשטופה ומסוננת
-
1 ראש שוםשלם או קלוף
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
4 יחידות פלפלים יבשים מתוקיםפלפל שאטה יבש
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
3 כפות שמן זית
עמרה/כורה
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1 כוס פירורי לחםלא מתובלים
-
2 כפות בוטנים קלוייםטחונים או שקדים טחונים - לא חובה
-
1/3 כוס מים
-
1 כף סוכר חום כההאו כף וחצי סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל לבן טחוןאו פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 קורט משייה טחוןלא חובה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
5 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את סיר החמין: בסיר עמוק ורחב מחממים שמן ומוסיפים את הבשר. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח וצורבים היטב משני הצדדים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, גרגירי החומוס, התבלינים ורסק העגבניות (עוד לא מוסיפים את הביצים).
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של הבשר ועוד 2 ס״מ.
- מכינים את שקית האורז: מניחים בקערה את מרכיבי האורז, מערבבים ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי. קושרים בקצה ומוסיפים לסיר.
- מכינים את שקית החיטה: מניחים בקערה את כל מרכיבי החיטה, מערבבים היטב ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי, קושרים את קצה השקית ומוסיפים לסיר.
- מכינים את העמרה/הכורה: מניחים את כל מרכיבי העמרה/הכורה בתוך קערה ולשים היטב! יוצרים מעין נקניק ומגלגלים בתוך נייר אפייה טבעי סנו סושי. מכניסים לשקית בד לבישול סנו סושי וקושרים. מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הביצים לסיר.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.
- מחממים תנור ל-110 מעלות חום סטטי. מוסיפים כוס מים רותחים לסיר ומכניסים את הסיר למינימום 10 שעות ואילך. לחילופין, ניתן להניח על הפלטה ולכסות בכיסוי יעודי לפלטה.
- מומלץ לוודא שלא חסר נוזלים לאחר כמה שעות.
אופן הכנה
- מכינים את סיר החמין: בסיר עמוק ורחב מחממים שמן ומוסיפים את הבשר. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח וצורבים היטב משני הצדדים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, גרגירי החומוס, התבלינים ורסק העגבניות (עוד לא מוסיפים את הביצים).
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של הבשר ועוד 2 ס״מ.
- מכינים את שקית האורז: מניחים בקערה את מרכיבי האורז, מערבבים ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי. קושרים בקצה ומוסיפים לסיר.
- מכינים את שקית החיטה: מניחים בקערה את כל מרכיבי החיטה, מערבבים היטב ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי, קושרים את קצה השקית ומוסיפים לסיר.
- מכינים את העמרה/הכורה: מניחים את כל מרכיבי העמרה/הכורה בתוך קערה ולשים היטב! יוצרים מעין נקניק ומגלגלים בתוך נייר אפייה טבעי סנו סושי. מכניסים לשקית בד לבישול סנו סושי וקושרים. מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הביצים לסיר.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.
- מחממים תנור ל-110 מעלות חום סטטי. מוסיפים כוס מים רותחים לסיר ומכניסים את הסיר למינימום 10 שעות ואילך. לחילופין, ניתן להניח על הפלטה ולכסות בכיסוי יעודי לפלטה.
- מומלץ לוודא שלא חסר נוזלים לאחר כמה שעות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מה הטריק היחודי
השימוש בשקית בד שמאפשרות לנוזלים של החמין לחדור לשקית ולהעשיר את הקטניות בטעמים
כתוב במתכון לשים רסק, איזה רסק?
כף גדושה. הוספנו ברשימת המצרכים, תודה על עירור תשומת הלב
אין צורך להוסיף נוזלים לחיטה ולאורז?
היי נורית, לא, יש מים בסיר והשקיות הן מבד כך שהן סופגות את הנוזלים שבסיר