חמשוקה כמו במחניודה: שידוך בין חומוס לשקשוקה
חמשוקה היא חיבור קולינרי בין חומוס לבין שקשוקה. השקשוקה החמה מונחת על גבי מצע חומוס, בוצעים מהפיתה ומנגבים ביס של חומוס ורוטב עגבניות חם עם ביצה, מעדן אמיתי!
חמשוקה היא חיבור קולינרי בין חומוס לבין שקשוקה. השקשוקה החמה מונחת על גבי מצע חומוס, בוצעים מהפיתה ומנגבים ביס של חומוס ורוטב עגבניות חם עם ביצה, מעדן אמיתי!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.3 קק״ל 1521.1 קק״לפחמימות 134.6 גרם 538.3 גרםסוכר 125.8 גרם 503.3 גרםשומן 138.4 גרם 553.7 גרםנתרן 375.6 מ״ג 1502.3 מ״גחלבון 134.0 גרם 535.8 גרםסיבים תזונתיים 122.5 גרם 490.0 גרםשומן רווי 124.7 גרם 498.7 גרםכולסטרול 490.3 מ״ג 1961.0 מ״גסידן 189.1 מ״ג 756.3 מ״גברזל 123.1 מ״ג 492.4 מ״גאשלגן 616.3 מ״ג 2465.3 מ״גאבץ 122.1 מ״ג 488.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות380
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.3 קק״ל 1521.1 קק״לפחמימות 134.6 גרם 538.3 גרםסוכר 125.8 גרם 503.3 גרםשומן 138.4 גרם 553.7 גרםנתרן 375.6 מ״ג 1502.3 מ״גחלבון 134.0 גרם 535.8 גרםסיבים תזונתיים 122.5 גרם 490.0 גרםשומן רווי 124.7 גרם 498.7 גרםכולסטרול 490.3 מ״ג 1961.0 מ״גסידן 189.1 מ״ג 756.3 מ״גברזל 123.1 מ״ג 492.4 מ״גאשלגן 616.3 מ״ג 2465.3 מ״גאבץ 122.1 מ״ג 488.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 380 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קופסה רסק עגבניותקטנה
-
1 צנצנת רוטב עגבניות שקשוקה של קנור
-
חופן עגבניות שריחצויות
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים רותחים
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
5 ביצים L
הגשה
-
2 כפות גדושות ממרח חומוס
-
1 כף שמן זית
-
חופן פטרוזיליהקצוצה
-
2 פיתותעדיף מקמח מלא
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, את רוטב העגבניות והמים, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים גם את עגבניות השרי וממשיכים לבשל במשך 2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצרים ברוטב בעזרת כף 5 גומחות ומכניסים לתוכן בזהירות את הביצים.
- מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה עד שהביצים מוכנות.
- מורחים חומוס בשתי צלחות הגשה.
- מניחים את רוטב השקשוקה והביצים מעל.
- מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים מיד את החמשוקה, עם פיתות מלאות בצד.
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, את רוטב העגבניות והמים, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים גם את עגבניות השרי וממשיכים לבשל במשך 2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.
- יוצרים ברוטב בעזרת כף 5 גומחות ומכניסים לתוכן בזהירות את הביצים.
- מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה עד שהביצים מוכנות.
- מורחים חומוס בשתי צלחות הגשה.
- מניחים את רוטב השקשוקה והביצים מעל.
- מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים מיד את החמשוקה, עם פיתות מלאות בצד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן