חמשוקה כמו במחניודה: שידוך בין חומוס לשקשוקה

חמשוקה היא חיבור קולינרי בין חומוס לבין שקשוקה. השקשוקה החמה מונחת על גבי מצע חומוס, בוצעים מהפיתה ומנגבים ביס של חומוס ורוטב עגבניות חם עם ביצה, מעדן אמיתי!
חמשוקה היא חיבור קולינרי בין חומוס לבין שקשוקה. השקשוקה החמה מונחת על גבי מצע חומוס, בוצעים מהפיתה ומנגבים ביס של חומוס ורוטב עגבניות חם עם ביצה, מעדן אמיתי!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.3 קק״ל 1521.1 קק״ל
    פחמימות 134.6 גרם 538.3 גרם
    סוכר 125.8 גרם 503.3 גרם
    שומן 138.4 גרם 553.7 גרם
    נתרן 375.6 מ״ג 1502.3 מ״ג
    חלבון 134.0 גרם 535.8 גרם
    סיבים תזונתיים 122.5 גרם 490.0 גרם
    שומן רווי 124.7 גרם 498.7 גרם
    כולסטרול 490.3 מ״ג 1961.0 מ״ג
    סידן 189.1 מ״ג 756.3 מ״ג
    ברזל 123.1 מ״ג 492.4 מ״ג
    אשלגן 616.3 מ״ג 2465.3 מ״ג
    אבץ 122.1 מ״ג 488.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    380
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.3 קק״ל 1521.1 קק״ל
    פחמימות 134.6 גרם 538.3 גרם
    סוכר 125.8 גרם 503.3 גרם
    שומן 138.4 גרם 553.7 גרם
    נתרן 375.6 מ״ג 1502.3 מ״ג
    חלבון 134.0 גרם 535.8 גרם
    סיבים תזונתיים 122.5 גרם 490.0 גרם
    שומן רווי 124.7 גרם 498.7 גרם
    כולסטרול 490.3 מ״ג 1961.0 מ״ג
    סידן 189.1 מ״ג 756.3 מ״ג
    ברזל 123.1 מ״ג 492.4 מ״ג
    אשלגן 616.3 מ״ג 2465.3 מ״ג
    אבץ 122.1 מ״ג 488.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
מערכת Foody
X

4 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, את רוטב העגבניות והמים, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים גם את עגבניות השרי וממשיכים לבשל במשך 2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.

    חמשוקה 1
    מוסיפים את הרוטב למחבת

  4. יוצרים ברוטב בעזרת כף 5 גומחות ומכניסים לתוכן בזהירות את הביצים.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה עד שהביצים מוכנות.
  6. מורחים חומוס בשתי צלחות הגשה.

    חמשוקה 2
    מוסיפים ביצה אחר ביצה לתוך השקשוקה

  7. מניחים את רוטב השקשוקה והביצים מעל.
  8. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים מיד את החמשוקה, עם פיתות מלאות בצד.

    חמשוקה 3
    חמשוקה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמשוקה כמו במחניודה: שידוך בין חומוס לשקשוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות