קצת יוצאים מהשגרה – טארט טאטן עגבניות שרי
טארט טאטן הוא בכלל קינוח אבל אפרת ליכטנשטט מכינה אותו בגרסה מלוחה וטעימה במיוחד, עם עגבניות שרי וגבינות. טריק קטן עם בצק מוכן הופך אותו לפשוט מאוד להכנה
טארט טאטן הוא בכלל קינוח אבל אפרת ליכטנשטט מכינה אותו בגרסה מלוחה וטעימה במיוחד, עם עגבניות שרי וגבינות. טריק קטן עם בצק מוכן הופך אותו לפשוט מאוד להכנה
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.7 קק״ל 3877.7 קק״לפחמימות 80.5 גרם 644.1 גרםשומן 19.5 גרם 155.8 גרםנתרן 772.1 מ״ג 6176.5 מ״גחלבון 17.0 גרם 135.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.6 גרםשומן רווי 4.1 גרם 33.0 גרםכולסטרול 16.3 מ״ג 130.8 מ״גסידן 161.7 מ״ג 1293.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 41.1 מ״גאשלגן 219.0 מ״ג 1751.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות485
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 484.7 קק״ל 3877.7 קק״לפחמימות 80.5 גרם 644.1 גרםשומן 19.5 גרם 155.8 גרםנתרן 772.1 מ״ג 6176.5 מ״גחלבון 17.0 גרם 135.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.6 גרםשומן רווי 4.1 גרם 33.0 גרםכולסטרול 16.3 מ״ג 130.8 מ״גסידן 161.7 מ״ג 1293.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 41.1 מ״גאשלגן 219.0 מ״ג 1751.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 485 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף חמאה
-
1/4 כפית טימין טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
300 גרם עגבניות שרי
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
50 גרם גבינה כחולה
-
100 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומכינים תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי: במחבת מחממים שמן וחמאה. כשהם חמים מוסיפים טימין מלח וסוכר ומערבבים כדקה. מסדרים את העגבניות בצפיפות בשכבה אחת ומטגנים אותן מבלי להזיז אותם כחמש דקות על אש בינונית. הופכים אותן מעט ומטגנים עוד חמש עד 10 דקות עד שהן רכות ושחומות. הופכים אותן שוב, מוסיפים חומץ בלסמי, מטגנים כדקה ומורידים מהאש.
- מרכיבים את הטארט: מפזרים מעל העגבניות את הגבינה המגורדת ומפוררים עם הידיים את הגבינה הכחולה ומפזרים גם אותה מעל העגבניות.
- מוציאים את הבצק מקירור וחותכים ממנו חתיכה בגודל המחבת. מניחים את הבצק מעל המחבת, דוחפים את קצוות הבצק לצידי התבנית ומהדקים פנימה. חותכים 2-3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר החם פתח יציאה.
- אופים כחצי שעה או עד שהבצק יציב, קשה ומעט מזהיב (אך לא משחים).
- הופכים על צלחת הגשה, ואוכלים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומכינים תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי: במחבת מחממים שמן וחמאה. כשהם חמים מוסיפים טימין מלח וסוכר ומערבבים כדקה. מסדרים את העגבניות בצפיפות בשכבה אחת ומטגנים אותן מבלי להזיז אותם כחמש דקות על אש בינונית. הופכים אותן מעט ומטגנים עוד חמש עד 10 דקות עד שהן רכות ושחומות. הופכים אותן שוב, מוסיפים חומץ בלסמי, מטגנים כדקה ומורידים מהאש.
- מרכיבים את הטארט: מפזרים מעל העגבניות את הגבינה המגורדת ומפוררים עם הידיים את הגבינה הכחולה ומפזרים גם אותה מעל העגבניות.
- מוציאים את הבצק מקירור וחותכים ממנו חתיכה בגודל המחבת. מניחים את הבצק מעל המחבת, דוחפים את קצוות הבצק לצידי התבנית ומהדקים פנימה. חותכים 2-3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר החם פתח יציאה.
- אופים כחצי שעה או עד שהבצק יציב, קשה ומעט מזהיב (אך לא משחים).
- הופכים על צלחת הגשה, ואוכלים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן