-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 610.9 קק״ל 4887.2 קק״לפחמימות 82.4 גרם 659.4 גרםשומן 15.9 גרם 126.9 גרםנתרן 1255.3 מ״ג 10042.4 מ״גחלבון 34.8 גרם 278.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.4 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 1519.8 מ״גסידן 75.5 מ״ג 604.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 729.5 מ״ג 5835.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 18 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות611
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 610.9 קק״ל 4887.2 קק״לפחמימות 82.4 גרם 659.4 גרםשומן 15.9 גרם 126.9 גרםנתרן 1255.3 מ״ג 10042.4 מ״גחלבון 34.8 גרם 278.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.4 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 1519.8 מ״גסידן 75.5 מ״ג 604.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 729.5 מ״ג 5835.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 18 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 611 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוקיים
-
3 כפות שמן זית
-
8 יחידות שוקי עוף
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית בהרטעיראקי
טבית
-
3 כוסות אורז פרסיאו אורז עגול
-
3 בצלים גדוליםחתוכים לקוביות
-
3 עגבניות גדולותקצוצות
-
3 כפות סילאן
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות רסק עגבניותמרוכז
-
1 כפית בהרט
-
6 ביצים M
-
2 עגבניות גדולותחתוכות לפלחים - להרכבת הטבית
אופן הכנה
- שמים את האורז בקערה עם מים קרים לשעה ואז מסננים את המים.
- מרתיחים את הביצים בסיר עם מים רותחים במשך כ-10 דקות.
- צורבים את השוקיים: שמים במחבת רחבה 3 כפות שמן זית, צורבים את השוקיים היטב עד להזהבה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- הופכים את השוקיים וברגע שהן מזהיבות שמים כפית בהרט, מערבבים ומוציאים את השוקיים מהמחבת.
- מכינים את התבשיל: מוסיפים לאותה מחבת בה צרבנו את השוקיים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, בשלב הזה אפשר לכסות במכסה לכמה דקות כדי שהעגבניות יגירו נוזלים. מתבלים ב-2 כפיות מלח דק, כפית פלפל שחור טחון, כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט ו-2 כפות רסק עגבניות מרוכז. מוסיפים כוס אחת של מים ומערבבים היטב במשך 2-3 דקות על אש נמוכה.
- מבשלים בסיר נפרד מלא במים רותחים את האורז, ממש כמו שמבשלים פסטה - 7 דקות בישול ולבסוף מסננים את האורז במסננת. מאחדים את האורז המסונן עם הבצל והעגבניות ומערבבים.
- מחממים תנור ל-100 מעלות, לוקחים סיר שמתאים לתנור (אפשר גם בסיר ג’חנון) ומרפדים אותו בעזרת 3-4 חתיכות נייר אפייה שטבלנו במים וקיווצ’צ’נו.
- מסדרים בתחתית הסיר את השוקיים בצורת שמש ומזלפים מעליהן סילאן. שמים על השוקיים חצי מכמות תערובת האורז ומהדקים. מפזרים את פלחי העגבניות ושופכים את שאר האורז פנימה.
- מהדקים את הכל ומכסים בנייר אפייה רטוב. על נייר האפייה שמים את הביצים המבושלות ומכסים את הסיר. אופים בתנור למשך 7 שעות (אם תרצו גם 12 שעות זה מעולה, הלחות תשמור על הטבית שלא תתייבש).
- מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה, נותנים לטבית אפייה נוספת ללא מכסה של עוד 10 דקות בתנור על חום של 180 מעלות ואז מקבלים גם שכבה קריספית וכיפית.
- הופכים את הטבית לצלחת ובתאבון.
אופן הכנה
- שמים את האורז בקערה עם מים קרים לשעה ואז מסננים את המים.
- מרתיחים את הביצים בסיר עם מים רותחים במשך כ-10 דקות.
- צורבים את השוקיים: שמים במחבת רחבה 3 כפות שמן זית, צורבים את השוקיים היטב עד להזהבה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- הופכים את השוקיים וברגע שהן מזהיבות שמים כפית בהרט, מערבבים ומוציאים את השוקיים מהמחבת.
- מכינים את התבשיל: מוסיפים לאותה מחבת בה צרבנו את השוקיים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, בשלב הזה אפשר לכסות במכסה לכמה דקות כדי שהעגבניות יגירו נוזלים. מתבלים ב-2 כפיות מלח דק, כפית פלפל שחור טחון, כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט ו-2 כפות רסק עגבניות מרוכז. מוסיפים כוס אחת של מים ומערבבים היטב במשך 2-3 דקות על אש נמוכה.
- מבשלים בסיר נפרד מלא במים רותחים את האורז, ממש כמו שמבשלים פסטה - 7 דקות בישול ולבסוף מסננים את האורז במסננת. מאחדים את האורז המסונן עם הבצל והעגבניות ומערבבים.
- מחממים תנור ל-100 מעלות, לוקחים סיר שמתאים לתנור (אפשר גם בסיר ג’חנון) ומרפדים אותו בעזרת 3-4 חתיכות נייר אפייה שטבלנו במים וקיווצ’צ’נו.
- מסדרים בתחתית הסיר את השוקיים בצורת שמש ומזלפים מעליהן סילאן. שמים על השוקיים חצי מכמות תערובת האורז ומהדקים. מפזרים את פלחי העגבניות ושופכים את שאר האורז פנימה.
- מהדקים את הכל ומכסים בנייר אפייה רטוב. על נייר האפייה שמים את הביצים המבושלות ומכסים את הסיר. אופים בתנור למשך 7 שעות (אם תרצו גם 12 שעות זה מעולה, הלחות תשמור על הטבית שלא תתייבש).
- מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה, נותנים לטבית אפייה נוספת ללא מכסה של עוד 10 דקות בתנור על חום של 180 מעלות ואז מקבלים גם שכבה קריספית וכיפית.
- הופכים את הטבית לצלחת ובתאבון.
הערות
- אם אתם ממהרים ורוצים שהטבית תהיה מוכנה תוך שעתיים אתם יכולים להכניס לתנור ל160 מעלות למשך שעתיים.
הערות
- אם אתם ממהרים ורוצים שהטבית תהיה מוכנה תוך שעתיים אתם יכולים להכניס לתנור ל160 מעלות למשך שעתיים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
האם אפשר לוותר על האפיה ולבשל על פלטה לילה שלם
היי שרה, אפשר לבשל על הפלטה
היי. אפשר להכין עם אורז בסמטי?
הי סימה, אפשר להכין את זה עם אורז בסמתי
היי. אופים 7 שעות ואז על פלטת שבת 12 שעות ?
הי סימה. לא, אופים 7 שעות, אפשר גם 12, אבל לא יותר מזה.