חזה עוף עסיסי צלוי עם אפרסקים מתקתקים

ארוחה חמה ומזינה בטעמים משגעים של קיץ! נתחי חזה עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב דבש, סויה ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
ארוחה חמה ומזינה בטעמים משגעים של קיץ! נתחי חזה עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב דבש, סויה ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״ל
    פחמימות 55.4 גרם 221.7 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.3 גרם
    נתרן 7805.9 מ״ג 31223.5 מ״ג
    חלבון 90.3 גרם 361.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 82.1 מ״ג 328.4 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״ג
    אשלגן 505.7 מ״ג 2022.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״ל
    פחמימות 55.4 גרם 221.7 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.3 גרם
    נתרן 7805.9 מ״ג 31223.5 מ״ג
    חלבון 90.3 גרם 361.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 82.1 מ״ג 328.4 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.7 מ״ג
    אשלגן 505.7 מ״ג 2022.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

השרייה

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את חזות העוף: מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מסננים את חזות העוף ממי המלח.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה (עם מטרפה) את הדבש, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש.
  4. בקערית נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור והמים (עד שהקורנפלור נמס במים) ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקערת הרוטב.
  5. מחממים מחבת (רצוי מחבת פסים) עם מעט שמן, טובלים את חזות העוף ברוטב (כמו שטובלים שניצל בביצה) וצולים על מחבת הפסים 2-3 דקות מכל צד (יתרת הרוטב נשארת בקערה ותשמש אותנו בהמשך).
  6. מכניסים את האפרסקים לקערת הרוטב עד שמסיימים לצרוב את חזות העוף.
  7. מעבירים את חזות העוף הצלויים לתבנית פיירקס המתאימה לתנור, מפזרים מעל את טבעות הבצל ועגבניות השרי, מוזגים מעל הכל את הרוטב מהקערה יחד עם האפרסקים ומכניסים לתנור לחצי שעה. במהלך חצי השעה הזו חשוב “להרטיב” את חזות העוף בזהירות בעזרת כף עם הרוטב שבתבנית.
  8. כשחזות העוף מוכנים, מוציאים מהתנור, “צובעים” ברוטב, מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

    כשחזות העוף מוכנים "צובעים" ברוטב, ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
    כשחזות העוף מוכנים “צובעים” ברוטב, ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חזה עוף עסיסי צלוי עם אפרסקים מתקתקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    נועם

    הכנתי עם אפרסקים מקופסה ויצא משובח!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח מאוד לקרוא, נועם!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות