טעימים בטוקיו: סלט יפני ברוטב פונזו
סלט יפני ברוטב פונזו מטורף, עם ירקות עדינים כמו שהיפנים אוהבים. עכשיו דמיינו שאתם בטוקיו, עם פריחת הדובדבן והנשים היפות בקימונו
סלט יפני ברוטב פונזו מטורף, עם ירקות עדינים כמו שהיפנים אוהבים. עכשיו דמיינו שאתם בטוקיו, עם פריחת הדובדבן והנשים היפות בקימונו
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.3 קק״ל 265.0 קק״לפחמימות 53.3 גרם 213.1 גרםשומן 54.5 גרם 218.1 גרםנתרן 442.5 מ״ג 1769.9 מ״גחלבון 52.3 גרם 209.3 גרםסיבים תזונתיים 51.9 גרם 207.5 גרםשומן רווי 51.8 גרם 207.3 גרםכולסטרול 51.7 מ״ג 206.9 מ״גסידן 66.2 מ״ג 264.6 מ״גברזל 52.0 מ״ג 208.1 מ״גאשלגן 107.2 מ״ג 428.9 מ״גאבץ 51.7 מ״ג 206.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות66
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.3 קק״ל 265.0 קק״לפחמימות 53.3 גרם 213.1 גרםשומן 54.5 גרם 218.1 גרםנתרן 442.5 מ״ג 1769.9 מ״גחלבון 52.3 גרם 209.3 גרםסיבים תזונתיים 51.9 גרם 207.5 גרםשומן רווי 51.8 גרם 207.3 גרםכולסטרול 51.7 מ״ג 206.9 מ״גסידן 66.2 מ״ג 264.6 מ״גברזל 52.0 מ״ג 208.1 מ״גאשלגן 107.2 מ״ג 428.9 מ״גאבץ 51.7 מ״ג 206.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 66 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
6 כפות רוטב פונזומזרח מערב
-
1 כף רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
מזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
מזרח מערב
-
לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הפונזו, הסויה, שמן השומשום, זרעי השומשום והמלח.
- חותכים את כל הירקות לג’וליאנים, שהם מקלות דקים וקצרים. אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה ואפשר בעזרת מעבד מזון עם דסקית חיתוך מתאימה.
- את הבצל הירוק מכניסים לקערת מי קרח למשך 10 דקות, הוא יסתלסל יפה. מסננים.
- מכניסים את כל הירקות לקערת הגשה גדולה. ממש לפני ההגשה מוזגים חצי מכמות הרוטב לירקות ומערבבים היטב. עכשיו מוזגים את היתר ומערבבים שוב.
- חותכים לרצועות דקות את האצות המיובשות ומפזרים מעל לתוספת קראנץ’ וקישוט. אפשר להוסיף גם נבטי חמנייה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הפונזו, הסויה, שמן השומשום, זרעי השומשום והמלח.
- חותכים את כל הירקות לג’וליאנים, שהם מקלות דקים וקצרים. אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה ואפשר בעזרת מעבד מזון עם דסקית חיתוך מתאימה.
- את הבצל הירוק מכניסים לקערת מי קרח למשך 10 דקות, הוא יסתלסל יפה. מסננים.
- מכניסים את כל הירקות לקערת הגשה גדולה. ממש לפני ההגשה מוזגים חצי מכמות הרוטב לירקות ומערבבים היטב. עכשיו מוזגים את היתר ומערבבים שוב.
- חותכים לרצועות דקות את האצות המיובשות ומפזרים מעל לתוספת קראנץ’ וקישוט. אפשר להוסיף גם נבטי חמנייה.
בשיתוף עם מזרח מערב
תשמעו לנו, את המתכונים האלה אתם חייבים להכין! מאסט!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מעניין שבתמונה רואים ירקות אחרים. רואים צנונית ונבטי חמנייה.
התמונות באתר לקוחות ממאגר תמונות ולא תמיד מייצגות את מרכיבי המתכון