טריק של עוגת שכבות באפייה
מתכון להכנת עוגת שכבות עם טריק, מכינים אותה בקלות מ-4 מרכיבים שיש בכל בית, ומקבלים עוגה קלילה ואוורירית, עם שכבות שנוצרות באופן טבעי באפייה
מתכון להכנת עוגת שכבות עם טריק, מכינים אותה בקלות מ-4 מרכיבים שיש בכל בית, ומקבלים עוגה קלילה ואוורירית, עם שכבות שנוצרות באופן טבעי באפייה
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1619.3 קק״ל 1619.3 קק״לפחמימות 253.6 גרם 253.6 גרםשומן 36.4 גרם 36.4 גרםנתרן 278.0 מ״ג 278.0 מ״גחלבון 47.1 גרם 47.1 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרםכולסטרול 867.8 מ״ג 867.8 מ״גסידן 595.6 מ״ג 595.6 מ״גברזל 3.5 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 827.6 מ״ג 827.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות1619
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1619.3 קק״ל 1619.3 קק״לפחמימות 253.6 גרם 253.6 גרםשומן 36.4 גרם 36.4 גרםנתרן 278.0 מ״ג 278.0 מ״גחלבון 47.1 גרם 47.1 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרםכולסטרול 867.8 מ״ג 867.8 מ״גסידן 595.6 מ״ג 595.6 מ״גברזל 3.5 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 827.6 מ״ג 827.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 1619 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מרובעת 20 ס”מ בנייר אפייה.
- מקציפים בקערת מיקסר את החלמונים, הקמח, הסוכר ו-1/2 כוס חלב (הקפידו להוסיף רק 1/2 כוס) במהירות גבוהה עד שהבלילה חלקה ולא נשארו גושי קמח. מוסיפים את יתר החלב (1.5 כוסות), מנמיכים את מהירות המיקסר ומערבבים עד שהחלב נטמע בבלילה (הבלילה תהיה דלילה מאוד).
- מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה במהירות הגבוהה ביותר ליצירת קצף יציב מאוד.
- מוסיפים 1/3 מהחלבונים לתוך בלילת העוגה ומקפלים בעזרת מרית (מוודאים שהחלבונים נטמעים לגמרי). חוזרים על התהליך ב-1/3 הבא ולאחר מכן ב-1/3 האחרון. זה בסדר שיש כמה גושים קטנים של חלבון ביצה בבלילה. הבלילה אמורה לצאת מאוד קלה ואוורירית.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה באופן אחיד. מקררים לגמרי. במהלך האפייה קורית היפרדות של שכבות ונוצרת שכבה נוספת של עוגה!
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מרובעת 20 ס”מ בנייר אפייה.
- מקציפים בקערת מיקסר את החלמונים, הקמח, הסוכר ו-1/2 כוס חלב (הקפידו להוסיף רק 1/2 כוס) במהירות גבוהה עד שהבלילה חלקה ולא נשארו גושי קמח. מוסיפים את יתר החלב (1.5 כוסות), מנמיכים את מהירות המיקסר ומערבבים עד שהחלב נטמע בבלילה (הבלילה תהיה דלילה מאוד).
- מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה במהירות הגבוהה ביותר ליצירת קצף יציב מאוד.
- מוסיפים 1/3 מהחלבונים לתוך בלילת העוגה ומקפלים בעזרת מרית (מוודאים שהחלבונים נטמעים לגמרי). חוזרים על התהליך ב-1/3 הבא ולאחר מכן ב-1/3 האחרון. זה בסדר שיש כמה גושים קטנים של חלבון ביצה בבלילה. הבלילה אמורה לצאת מאוד קלה ואוורירית.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה באופן אחיד. מקררים לגמרי. במהלך האפייה קורית היפרדות של שכבות ונוצרת שכבה נוספת של עוגה!
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
נראה רטוב מדי. רק שלושת רבעי כוס קמח על 2 כוסות חלב וביצים? לא שווה להסתכן ולנסות
היי דינה, העוגה מתייצבת בעיקר בזכות ההקצפה והביצים. אם בחרת בכל אופן להכין, נשמח לדעת איך יצא!
האם אפשר להפוך אותה לפרוה? אפשר להשתמש בחלב סויה?
אפשר לנסות, לא ניסינו, עלול להשפיע על הטריק של השכבות. עדכני איך יצא, אם ניסית!
איך להפוך העוגה לפרווה
להמיר בחלב צמחי (לא ניסינו, אז לא בטוחים אם הטריק באפייה עדיין יתקיים). עדכני איך יצא!