כבד קצוץ טבעוני לחג
אחד המתכונים האהובים על הישראלים בחגים הוא כבד קצוץ, אז הגיע הזמן לדאוג גם לטבעונים במתכון של כבד קצוץ טבעוני טעים בטירוף שנותן חלופה מדהימה למנה קלאסית וחגיגית
אחד המתכונים האהובים על הישראלים בחגים הוא כבד קצוץ, אז הגיע הזמן לדאוג גם לטבעונים במתכון של כבד קצוץ טבעוני טעים בטירוף שנותן חלופה מדהימה למנה קלאסית וחגיגית
- ליאור קליין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1420.3 קק״ל 1420.3 קק״לפחמימות 178.7 גרם 178.7 גרםשומן 55.5 גרם 55.5 גרםנתרן 1652.0 מ״ג 1652.0 מ״גחלבון 56.1 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 35.8 גרם 35.8 גרםשומן רווי 7.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.1 מ״ג 194.1 מ״גברזל 9.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1322.4 מ״ג 1322.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות1420
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1420.3 קק״ל 1420.3 קק״לפחמימות 178.7 גרם 178.7 גרםשומן 55.5 גרם 55.5 גרםנתרן 1652.0 מ״ג 1652.0 מ״גחלבון 56.1 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 35.8 גרם 35.8 גרםשומן רווי 7.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 194.1 מ״ג 194.1 מ״גברזל 9.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 1322.4 מ״ג 1322.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1420 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם עדשים שחורותמבושלות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 כרישה בינוניתקצוצה
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
1 חבילה ערמונים בוואקום
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
100 מ"ל מים
אופן הכנה
- מטגנים במחבת, על להבה בינונית, את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה חומה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים את העדשים, האגוזים, הערמונים, הפטרוזיליה, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם גס. אפשר להוסיף שמן זית או מים להקליל את המרקם.
- אם אתם מתארחים בחג הזה - שמרו את משחת העדשים בצנצנת אטומה והביאו איתכם למארחים - נותר לכם רק לצלחת את המנה ולהגיש עם לחם קלוי, בצל ירוק קצוץ וצנוניות פרוסות. בתיאבון
אופן הכנה
- מטגנים במחבת, על להבה בינונית, את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה חומה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים את העדשים, האגוזים, הערמונים, הפטרוזיליה, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם גס. אפשר להוסיף שמן זית או מים להקליל את המרקם.
- אם אתם מתארחים בחג הזה - שמרו את משחת העדשים בצנצנת אטומה והביאו איתכם למארחים - נותר לכם רק לצלחת את המנה ולהגיש עם לחם קלוי, בצל ירוק קצוץ וצנוניות פרוסות. בתיאבון
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם לבשל את העדשים לפני?
כן, ראי ברשימת המרכיבים
גרוע
היי רותי, למה גרוע? נשמח לדעת 🙂