העולם נגנב מהעוגיות האלה: עוגיות תפוזים ושוקולד לבן!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.9 קק״ל 2716.0 קק״לפחמימות 21.4 גרם 384.8 גרםשומן 8.3 גרם 149.7 גרםנתרן 94.7 מ״ג 1703.7 מ״גחלבון 2.0 גרם 35.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 85.7 גרםכולסטרול 31.9 מ״ג 573.6 מ״גסידן 25.4 מ״ג 457.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 46.9 מ״ג 843.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות151
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 150.9 קק״ל 2716.0 קק״לפחמימות 21.4 גרם 384.8 גרםשומן 8.3 גרם 149.7 גרםנתרן 94.7 מ״ג 1703.7 מ״גחלבון 2.0 גרם 35.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 85.7 גרםכולסטרול 31.9 מ״ג 573.6 מ״גסידן 25.4 מ״ג 457.8 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 46.9 מ״ג 843.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.7 מ״גסגור
תפוזים תמיד מזכירים לי את ארץ ישראל של פעם, מלאה שדות ופרדסים.
אנחנו אולי לא המגדלים המרכזיים בעולם, אבל אנחנו אלו שהצגנו את זן התפוזים ג׳אפה לעולם (jaffa/יפו). השם ניתן לזן התפוזים עוד בתקופת הטמפלרים, משום שרוב הגידול שלהם היה ביפו. כיום, ייצוא התפוזים מהארץ קטן, אך השימוש בשם המסחרי נמכר למגדלי פירות בעולם.
למתכון הזה באמת עדיף להשתמש בתפוזים מזן ג׳אפה כי אנחנו צריכים את הקליפה שלהם. זאת משום שהיא עבה ועסיסית יותר (רק לא לשכוח לשטוף היטב את התפוז).
את הארומה התפוזית משלים השוקולד הלבן ומוסיף מתיקות לעוגייה. את הזילוף של השוקולד מומלץ לעשות על עוגייה קרה, בכדי שהשוקולד יתייצב וייתפס עליה טוב יותר.
כאשר ממיסים שוקולד לבן, יש לעשות זאת בזהירות משום שהוא עלול להישרף במהרה. הכי טוב להשתמש בקערת חסינת חום, לחמם 10 שניות במיקרוגל, לערבב בעזרת לקקן ולהמשיך כך שוב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 151 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכה
-
45 גרם סוכר לבןאו ארבע וחצי כפות
-
45 גרם סוכר חוםאו ארבע וחצי כפות
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 תפוז בינוניגרידת תפוז מהקליפה בלבד
-
1 ביצה Lבטמפרטורת החדר
-
1 כף תמצית וניל
-
130 גרם קמח לבןאו כוס אחת פחות כף
-
2 גרם אבקת סודה לשתייהאו רבע כף
-
80 גרם מטבעות שוקולד לבןאו קצת פחות מחצי כוס, קצוץ
זיגוג
-
100 גרם שוקולד לבןאו חצי כוס, מומס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים, המלח וגרידת התפוז עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה.
- מערבבים מעט ומוסיפים את השוקולד הלבן. ממשיכים לעבד עד לאיחוד.
- מצננים במידת הצורך את התערובת ויוצרים 18 כדורים.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-13 דקות עד שמזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן. מומלץ להעביר למקרר ל-15 דקות לפני זילוף השוקולד.
- לאחר שהעוגיות קרות לגמרי מקשטים אותן באופן הבא: ממיסים שוקולד לבן (בבן מרי או בפולסים קצרים במיקרוגל תוך כדי ערבוב בכל פעם), מעבירים אותו לשקית זילוף ועושים חור קטן, מזלפים בצורת שתי וערב. מחכים שהשוקולד יתייצב (במידת הצורך מעבירים למקרר) ואורזים בקופסה אטומה.
- אני מעדיף לשמור אותן במקרר היות ואנחנו חיים במדינה חמה יחסית. אבל מומלץ לאכול אותן בטמפרטורת החדר.
- העוגיות במיטבן ביום שהן נאפו, אבל אפשר לשמור אותן אפילו שבועיים במקרר (בהנחה שתצליחו לא לחסל אותן).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים, המלח וגרידת התפוז עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה.
- מערבבים מעט ומוסיפים את השוקולד הלבן. ממשיכים לעבד עד לאיחוד.
- מצננים במידת הצורך את התערובת ויוצרים 18 כדורים.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-13 דקות עד שמזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן. מומלץ להעביר למקרר ל-15 דקות לפני זילוף השוקולד.
- לאחר שהעוגיות קרות לגמרי מקשטים אותן באופן הבא: ממיסים שוקולד לבן (בבן מרי או בפולסים קצרים במיקרוגל תוך כדי ערבוב בכל פעם), מעבירים אותו לשקית זילוף ועושים חור קטן, מזלפים בצורת שתי וערב. מחכים שהשוקולד יתייצב (במידת הצורך מעבירים למקרר) ואורזים בקופסה אטומה.
- אני מעדיף לשמור אותן במקרר היות ואנחנו חיים במדינה חמה יחסית. אבל מומלץ לאכול אותן בטמפרטורת החדר.
- העוגיות במיטבן ביום שהן נאפו, אבל אפשר לשמור אותן אפילו שבועיים במקרר (בהנחה שתצליחו לא לחסל אותן).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
נראה טוב