העולם נגנב מהעוגיות האלה: עוגיות תפוזים ושוקולד לבן!

לקראת יום העצמאות אייל רווח מכין עוגיות מאחד המצרכים המזוהים ביותר עם ישראל - התפוז! עוגיות תפוזים פשוטות להכנה בזיגוג שוקולד לבן מלמעלה שמוסיף מתיקות נהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

תפוזים תמיד מזכירים לי את ארץ ישראל של פעם, מלאה שדות ופרדסים.

אנחנו אולי לא המגדלים המרכזיים בעולם, אבל אנחנו אלו שהצגנו את זן התפוזים ג׳אפה לעולם (jaffa/יפו). השם ניתן לזן התפוזים עוד בתקופת הטמפלרים, משום שרוב הגידול שלהם היה ביפו. כיום, ייצוא התפוזים מהארץ קטן, אך השימוש בשם המסחרי נמכר למגדלי פירות בעולם.

למתכון הזה באמת עדיף להשתמש בתפוזים מזן ג׳אפה כי אנחנו צריכים את הקליפה שלהם. זאת משום שהיא עבה ועסיסית יותר (רק לא לשכוח לשטוף היטב את התפוז).

את הארומה התפוזית משלים השוקולד הלבן ומוסיף מתיקות לעוגייה. את הזילוף של השוקולד מומלץ לעשות על עוגייה קרה, בכדי שהשוקולד יתייצב וייתפס עליה טוב יותר.

כאשר ממיסים שוקולד לבן, יש לעשות זאת בזהירות משום שהוא עלול להישרף במהרה. הכי טוב להשתמש בקערת חסינת חום, לחמם 10 שניות במיקרוגל, לערבב בעזרת לקקן ולהמשיך כך שוב עד שהשוקולד נמס לגמרי.

הבלוג של אייל רווח

מצרכים

עוגיות

זיגוג

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים, המלח וגרידת התפוז עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה.
  5. מערבבים מעט ומוסיפים את השוקולד הלבן. ממשיכים לעבד עד לאיחוד.
  6. מצננים במידת הצורך את התערובת ויוצרים 18 כדורים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-13 דקות עד שמזהיב מעט.
  8. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן. מומלץ להעביר למקרר ל-15 דקות לפני זילוף השוקולד.

    מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להצטנן. צילום: אייל רווח
    מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להצטנן. צילום: אייל רווח

  9. לאחר שהעוגיות קרות לגמרי מקשטים אותן באופן הבא: ממיסים שוקולד לבן (בבן מרי או בפולסים קצרים במיקרוגל תוך כדי ערבוב בכל פעם), מעבירים אותו לשקית זילוף ועושים חור קטן, מזלפים בצורת שתי וערב. מחכים שהשוקולד יתייצב (במידת הצורך מעבירים למקרר) ואורזים בקופסה אטומה.
  10. אני מעדיף לשמור אותן במקרר היות ואנחנו חיים במדינה חמה יחסית. אבל מומלץ לאכול אותן בטמפרטורת החדר.
  11. העוגיות במיטבן ביום שהן נאפו, אבל אפשר לשמור אותן אפילו שבועיים במקרר (בהנחה שתצליחו לא לחסל אותן).
    עוגיות תפוזים ושוקולד לבן. צילום: אייל רווח
    עוגיות תפוזים ושוקולד לבן. צילום: אייל רווח

    רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

    אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 

    054-4699389

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 149.8 קק״ל 2696.4 קק״ל
פחמימות 21.2 גרם 382.1 גרם
שומן 8.2 גרם 147.0 גרם
נתרן 88.7 מ״ג 1595.7 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 33.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.9 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 85.7 גרם
כולסטרול 29.6 מ״ג 532.0 מ״ג
סידן 25.3 מ״ג 454.6 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 46.4 מ״ג 835.9 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody