-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5610.8 קק״ל 5610.8 קק״לפחמימות 398.6 גרם 398.6 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 2176.4 מ״ג 2176.4 מ״גחלבון 98.6 גרם 98.6 גרםסיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרםשומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 737.1 מ״ג 737.1 מ״גברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 2025.5 מ״ג 2025.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות5611
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5610.8 קק״ל 5610.8 קק״לפחמימות 398.6 גרם 398.6 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 2176.4 מ״ג 2176.4 מ״גחלבון 98.6 גרם 98.6 גרםסיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרםשומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 737.1 מ״ג 737.1 מ״גברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 2025.5 מ״ג 2025.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
שרית נובק מלמדת אתכם להכין פאי קלאסי במילוי קרם שקדים ותאנים. הבצק פריך ועדין, הקרם עשיר ומתקתק, ותאנים אחרונות של הקיץ יעשו לכם טעים ונעים בבטן ויצרו געגוע עד הקיץ הבא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 5611 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קרם שקדים
-
200 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
200גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית קליפת לימוןמגוררת
-
1 כפית תמצית ונילאו ליקר אמרטו
-
40גרם או 4 כפות קורנפלור
-
200 גרם שקדים טחונים
-
2 ביצים L
קישוט
-
10 תאנים טריות בינונייםחצויות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לכדור. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים ל-15 דקות.
- מכינים את קרם השקדים: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הווניל או האמרטו וקליפת הלימון. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב במהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה ומעבירים את קרם השקדים לתוך הקלתית עד ל-1/2 מגובהה. חוצים את התאנים ומניחים מעל. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות עד שהקרם מזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לכדור. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים ל-15 דקות.
- מכינים את קרם השקדים: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הווניל או האמרטו וקליפת הלימון. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב במהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה ומעבירים את קרם השקדים לתוך הקלתית עד ל-1/2 מגובהה. חוצים את התאנים ומניחים מעל. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות עד שהקרם מזהיב.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אין שקדים ברכיבי הקרם שקדים….
היי שרון, תוקן, תודה!