לא מהעולם הזה: טארט קרם שקדים ותאנים מעלף

קלאסיקה מנצחת היא תמיד בחירה טובה להגיש בשולחן הקינוחים! טארט מבצק פריך נפלא עם קרם שקדים מעולה ותאנים טריות ומתוקות
קלאסיקה מנצחת היא תמיד בחירה טובה להגיש בשולחן הקינוחים! טארט מבצק פריך נפלא עם קרם שקדים מעולה ותאנים טריות ומתוקות
  • שרית נובק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    5611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5610.8 קק״ל 5610.8 קק״ל
    פחמימות 398.6 גרם 398.6 גרם
    שומן 373.7 גרם 373.7 גרם
    נתרן 2176.4 מ״ג 2176.4 מ״ג
    חלבון 98.6 גרם 98.6 גרם
    סיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 737.1 מ״ג 737.1 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2025.5 מ״ג 2025.5 מ״ג
    אבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    5611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5610.8 קק״ל 5610.8 קק״ל
    פחמימות 398.6 גרם 398.6 גרם
    שומן 373.7 גרם 373.7 גרם
    נתרן 2176.4 מ״ג 2176.4 מ״ג
    חלבון 98.6 גרם 98.6 גרם
    סיבים תזונתיים 31.3 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 737.1 מ״ג 737.1 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2025.5 מ״ג 2025.5 מ״ג
    אבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״ג
    סגור

שרית נובק מלמדת אתכם להכין פאי קלאסי במילוי קרם שקדים ותאנים. הבצק פריך ועדין, הקרם עשיר ומתקתק, ותאנים אחרונות של הקיץ יעשו לכם טעים ונעים בבטן ויצרו געגוע עד הקיץ הבא.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

קרם שקדים

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לכדור. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים ל-15 דקות.
  3. מכינים את קרם השקדים: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הווניל או האמרטו וקליפת הלימון. מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב במהירות גבוהה כ-5 דקות נוספות.
  4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  5. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה ומעבירים את קרם השקדים לתוך הקלתית עד ל-1/2 מגובהה. חוצים את התאנים ומניחים מעל. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות עד שהקרם מזהיב.
טארט קרם שקדים ותאנים2
טארט קרם שקדים ותאנים. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שרון, תוקן, תודה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות