לא פחות ממושלם: בוריק – בצק פילו במילוי שמנת, מנגולד וגבינות
מאפה חגיגי ומשמח! מאפה בצק פילו עם פטה, קשקבל ומנגולד ברוטב שמנת-מוסקט נהדר, ארוחת צהרים כיפית במיוחד לכל המשפחה!
מאפה חגיגי ומשמח! מאפה בצק פילו עם פטה, קשקבל ומנגולד ברוטב שמנת-מוסקט נהדר, ארוחת צהרים כיפית במיוחד לכל המשפחה!
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4110.4 קק״ל 4110.4 קק״לפחמימות 173.1 גרם 173.1 גרםשומן 333.6 גרם 333.6 גרםנתרן 5892.2 מ״ג 5892.2 מ״גחלבון 95.7 גרם 95.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרםשומן רווי 168.9 גרם 168.9 גרםכולסטרול 933.4 מ״ג 933.4 מ״גסידן 1280.3 מ״ג 1280.3 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 828.9 מ״ג 828.9 מ״גאבץ 1392.4 מ״ג 1392.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4110
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4110.4 קק״ל 4110.4 קק״לפחמימות 173.1 גרם 173.1 גרםשומן 333.6 גרם 333.6 גרםנתרן 5892.2 מ״ג 5892.2 מ״גחלבון 95.7 גרם 95.7 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 7.7 גרםשומן רווי 168.9 גרם 168.9 גרםכולסטרול 933.4 מ״ג 933.4 מ״גסידן 1280.3 מ״ג 1280.3 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 828.9 מ״ג 828.9 מ״גאבץ 1392.4 מ״ג 1392.4 מ״גסגור
לא חייבים לחכות לחג כדי להכין את המאפה היפהפה הזה – הוא אומנם נראה סופר חגיגי ומושקע, אבל בפועל מאוד פשוט להכנה וכמובן טעים ביותר. השף ישראל אהרוני עם מאפה פילו במילוי גבינות, שמנת ומנגולד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4110 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת לבישול 9%
-
2 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
40 גרם חמאה
-
1 בצל בינוני
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 צרור עלי מנגולד
-
150 גרם גבינת פטה 16%
-
150 גרם גבינת קשקבל
אופן הכנה
- טורפים בקערה את השמנת, הביצים, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
- פורסים את הבצל דק, קוצצים את הפלפל החריף ומפרידים את המנגולד לגבעולים ועלים. את הגבעולים קוצצים ואת העלים חותכים לפיסות.
- ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל, גבעולי המנגולד והפלפל הירוק תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העלים, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כמה דקות נוספות. מקררים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת. מרפדים תבנית קפיצית בשתי שכבות בצק פילו ששוליו גולשים מעבר לשולי התבנית.
- טובלים 3 דפים בזה אחר זה בתערובת השמנת ומניחים בתבנית עם קפלים. מניחים על זה מחצית מתערובת המנגולד והגבינות ומכסים שוב בשלושה דפים טבולים בשמנת. מניחים מעל את יתר המנגולד והגבינות.
- חותכים את יתר בצק הפילו לרצועות של כ-12 ס”מ. מכווצים לקפלים ומניחים בצורה נאה על הכל. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעל עוד מעט מתערובת השמנת.
- אופים את המאפה 40 דקות להזהבה יפה.
אופן הכנה
- טורפים בקערה את השמנת, הביצים, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
- פורסים את הבצל דק, קוצצים את הפלפל החריף ומפרידים את המנגולד לגבעולים ועלים. את הגבעולים קוצצים ואת העלים חותכים לפיסות.
- ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל, גבעולי המנגולד והפלפל הירוק תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העלים, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כמה דקות נוספות. מקררים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת. מרפדים תבנית קפיצית בשתי שכבות בצק פילו ששוליו גולשים מעבר לשולי התבנית.
- טובלים 3 דפים בזה אחר זה בתערובת השמנת ומניחים בתבנית עם קפלים. מניחים על זה מחצית מתערובת המנגולד והגבינות ומכסים שוב בשלושה דפים טבולים בשמנת. מניחים מעל את יתר המנגולד והגבינות.
- חותכים את יתר בצק הפילו לרצועות של כ-12 ס”מ. מכווצים לקפלים ומניחים בצורה נאה על הכל. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעל עוד מעט מתערובת השמנת.
- אופים את המאפה 40 דקות להזהבה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן